Γιώργος Ψυχογιός: «Η υπεράσπιση της εργασίας και στην Κορινθία από τις πιο σημαντικές μάχες για το 2021»

Στην τοποθέτησή του στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, με θέμα: «Η εργασία στη μέγγενη του Covid-19 και της επιτροπής Πισσαρίδη»  ο βουλευτής  του νομού μας Γ. Ψυχογιός, αφού ευχαρίστησε τους Προέδρους Εργατικών Κέντρων της Κορινθίας, τον διακεκριμένο εργατολόγο Δ. Τεμπονέρα, την βουλεύτρια και τομεάρχη Εργασίας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον πρ. βουλευτή Γιώργο Τσόγκα που συμμετείχαν στην πολύ επιτυχημένη συζήτηση, είπε χαρακτηριστικά ότι «η συζήτηση αυτή είναι απαραίτητη, επίκαιρη και κρίσιμη που έχει να κάνει με τις ζωές μας και τίποτε λιγότερο».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, «με νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές πολιτικές, που με αφορμή την πανδημία εκμεταλλεύονται τη συγκυρία με Νομοσχέδια με εκατοντάδες άρθρα σε κρίσιμους τομείς που ξηλώνονται, όλα αυτά που συνιστούν την ιδεοληψία της Ν.Δ., και περνούν εν μέσω πανδημίας, χωρίς δυνατότητα αντίδρασης»

Επισήμανε επίσης πως «ο εμπορικός κόσμος και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ταυτίζονται σήμερα με τα δικαιώματα των εργαζομένων. Εμφανίζεται η συλλογικότητα, και η ενότητα που χρειάζεται για να ανατραπεί αυτή η πολιτική», όπως είπε χαρακτηριστικά. .

Όσον αφορά στην Κορινθία αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσοστό ανεργίας, λέγοντας πως « δεν είναι τυχαία η αύξηση αυτή και φαίνεται να υπάρχει μια πλήρης ανάσχεση σε πολιτικές προηγούμενων χρόνων, οι οποίες είχαν ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό το εισόδημα και την εργασία στο Νομό.»

«Υπήρξαν προσλήψεις με μόνιμες θέσεις σε όλους τους τομείς της εργασίας και της δημόσιας διοίκησης, με συμβασιούχους, με επικουρικό προσωπικό, σε πολύ σημαντικά προγράμματα του ΟΑΕΔ τα οποία έχουν πια καταργηθεί…» πρόσθεσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων.  Κλείνοντας και μιλώντας από τη θέση του τομεάρχη μετανάστευσης και ασύλου είπε πως «όταν ξεκινάς από τους πιο αδύναμους, αυτούς που θεωρείς ανθρώπους 3ης και 4ης κατηγορίας, πρόσφυγες και μετανάστες, αυτό έχει αντανάκλαση στα δικαιώματα όλων: στα δικαιώματα των ευάλωτων, στα δικαιώματα των ηλικιωμένων, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων και έτσι πρέπει να το βλέπουμε».

Και ο κος Ψυχογιός κατέληξε λέγοντας: «Προσπαθούν να μας βάλουν σε μια λογική της ζούγκλας, της ατομικής ευθύνης και της ατομικής επιβίωσης το οποίο και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε και σίγουρα υπάρχουν κανόνες και κυρώσεις και πρόστιμα σε αυτούς που παραβιάζουν τα δικαιώματα, σίγουρα οι συνταγματικές διατάξεις δεν είναι ούτε εμπόδια ούτε αγκυλώσεις, είναι προϋποθέσεις για την αξιοπρέπεια. Εμείς αντιτάσσουμε ένα μοντέλο με δουλειά με δικαιώματα με την υπεραξία που παράγει και πρέπει να πληρώνεται προς όφελος όλων, γιατί αυτό εκτός των άλλων αυξάνει τη ζήτηση και μειώνει την ύφεση με σύγχρονες πολιτικές και στόχο πάντα την ασφάλεια, τα ανθρώπινα ωράρια, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη και εν τέλει την κοινωνική χειραφέτηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ