Γιώργος Ψυχογιός: «Στην Κορινθία γνωρίζουμε καλά πόσο σημαντική πράξη  είναι η εθελοντική αιμοδοσία μέσα απο τους Συλλόγους και τις δράσεις”

Με αφορμή την σημερινή ημέρα, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός ανάρτησε το παρακάτω μήνυμα στη σελίδα του στο F :  

«Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ημέρα τιμής για την προσφορά του ανώνυμου εθελοντή αιμοδότη.

Αυτή η προσφορά είναι μία σημαντική πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης, που συμβάλλει στη διασφάλιση ενός δημόσιου αγαθού και ενός πολύτιμου δώρου ζωής, και που οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να στηρίξουμε.

Στην Κορινθία, άλλωστε, το γνωρίζουμε καλά αυτό με τους Συλλόγους και τις πρωτοβουλίες Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Νομό μας.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι, όμως, και ζήτημα Δημόσιας Υγείας.

Γιατί, για να ανταποκριθεί το Σύστημα Υγείας στην ποιοτική φροντίδα μεγάλης ομάδας ασθενών, είναι απολύτως αναγκαία η επάρκεια και η ασφαλής χορήγηση αίματος.

Πρέπει, λοιπόν, να ολοκληρωθεί μια σημαντική μεταρρύθμιση στο σύστημα Αιμοδοσίας που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την αναβάθμιση του ρόλου του ΕΚΕΑ (Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας), με τις κινητές μονάδες Αιμοδοσίας όπως κάναμε και στο Νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά και την κεντρική και ψηφιοποιημένη διαχείριση του αίματος με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών της χώρας από εθελοντές αιμοδότες που προσφέρουν αίμα συστηματικά.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ