Γ. Ψυχογιός: « Άμεση η ανάγκη υποστήριξης και στελέχωσης της δημόσιας Υγείας, και σε τοπικό επίπεδο του Νοσοκομείου Κορίνθου»

Πάνω από δύο ώρες  διήρκεσε η  συζήτηση που διοργάνωσε την Παρασκευή το απόγευμα η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας με θέμα την δημόσια Υγεία και τίτλο:  «Η Δημόσια Υγεία στην Εντατική». Οι συμμετέχοντες συζήτησαν διαδικτυακά  για την κατάσταση της δημόσιας υγείας γενικά στη χώρα, αλλά και ειδικά στο Νομό Κορινθίας.

Με καλεσμένους τον Ανδρέα Ξανθό τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον Γιάννη Μπασκόζο, ειδικό σύμβουλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τον Σταμάτη Βαρδαρό, επιστημονικό συντονιστή, του τομέα υγείας ΣΥΡΙΖΑ, με τις παρεμβάσεις του Νίκου Καμπά Δ/ντή της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κορίνθου, του Γιώργου Ψυχογιού βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, της Μαρίας Θελερίτη μέλους της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του Γιώργου Παπασταμόπουλου συντονιστή ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας και υπό το συντονισμό της δημοσιογράφου Τζένης Σουκαρά, στην εκδήλωση έγινε διεξοδική αναφορά σε σημαντικά ζητήματα της Υγείας εν μέσω πανδημίας.

Τόσο ο Ανδρέας Ξανθός όσο και οι Γιάννης Μπασκόζος και Σταμάτης Βαρδαρός ανέλυσαν την κατάσταση την οποία βρίσκονται σήμερα οι υγειονομικές μονάδες της χώρας και όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου : «στην προφανή ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πανδημία του κορωνοϊού. Με ερασιτεχνισμούς και με επικοινωνιακά τρικ η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει την προσχεδιασμένη απόφασή της για εκχώρηση του δημόσιου συστήματος υγείας στους ιδιώτες.» 

Ο Νίκος Καμπάς αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στο Νοσοκομείο Κορίνθου και την μετατροπή της ΜΕΘ του σε ΜΕΘ covid-19, καθώς και «τις αντιδράσεις που τελικά ανάγκασαν τους ιθύνοντες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις υπόλοιπες κλινικές του νοσοκομείου.» Επίσης, ξεκαθάρισε ότι οι πρόσφατες προσλήψεις που έγιναν αφορούσαν μόνο σε νοσηλευτικό προσωπικό και όχι σε ιατρούς που έχει ανάγκη το νοσοκομείο.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός στη σύντομη παρέμβασή του τόνισε την ανάγκη υποστήριξης και στελέχωσης της δημόσιας υγείας, και σε τοπικό επίπεδο του Νοσοκομείου Κορίνθου, «το οποίο όμως δεν μπορεί να γίνει αποδυναμώνοντας τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία.» 

Η Μαρία Θελερίτη, μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη σειρά της εξήγησε γιατί η δημόσια υγεία πρέπει είναι ένας από τους θεμελιώδεις λίθους της κοινωνίας και πώς η πανδημία του κορωνοϊού έφερε στην επιφάνεια ακριβώς αυτή την ανάγκη.

Ο Γιώργος Παπασταμόπουλος, συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας κάλεσε την κοινωνία σε εγρήγορση ενώ τόνισε την ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα αυτοπροστασίας στο μέγιστο βαθμό από όλους.

«Η εκδήλωση  έβαλε υποθήκη και για άλλες, μελλοντικές, εξίσου επιτυχημένες διαδικτυακές δράσεις.»  αναφέρει η ανακοίνωση .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ