Γ. Ψυχογιός: “Πρέπει να αφήνουμε χώρο στους νέους να αναπνεύσουν, να εκφραστούν, να κάνουν και λάθη, να δημιουργήσουν και να μείνουν στον τόπο τους”

“Στο τέλος μιας γιορτινής μέρας και μέσα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, έτυχε να παρακολουθήσω μετά από χρόνια τον “Κύκλο των Χαμένων Ποιητών”. Μια ταινία που για πρώτη φορά είχα δει χάρη στην πρωτοβουλία μιας εμπνευσμένης και αγαπημένης μας καθηγητήτριας αγγλικών.
Με ερμηνείες καταπληκτικες, αλλά και με δυνατά και διαχρονικά μηνύματα. Κι επειδή ιδίως το τελευταίο διάστημα, μιλάμε συνεχώς με πολλούς νέους και νέες σε μαγαζιά, στο δρόμο, στις εκδηλώσεις, στις επισκέψεις στα χωριά και αλλού, το έργο έρχεται και “δένει” πολύ καλά.
Γιατί πρέπει να αφήνουμε χώρο στους νέους να αναπνεύσουν, να εκφραστούν, να κάνουν και λάθη, να δημιουργήσουν και να μείνουν στον τόπο τους.
Και όχι να τους στοχοποιουμε με την πρώτη ευκαιρία, να τους στερούμε τη μόρφωση στο Πανεπιστήμιο, να τους κάνουμε γρανάζια χωρίς ωράρια, να αναπαράγουμε παρωχημένα στερεότυπα, να τους υποτιμάμε με πελατειακές λογικές και να οδηγούμε τελικά αρκετούς από αυτούς και πάλι εκτός της χώρας.
Seize the day λοιπόν, οπως διδάσκει στην ταινία και ο κ. Κιτινγκ…”

(από την προσωπική σελίδα του Βουλευτή στο F )

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ