Δήλωση Γ. Ψυχογιού για την “περικοπή κρίσιμων κοινωνικών επιδομάτων λόγω αύξησης των αντικειμενικών αξιών”

Γ. Ψυχογιός: “Η περικοπή κρίσιμων κοινωνικών επιδομάτων λόγω αύξησης των αντικειμενικών αξιών δείχνει την απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ”

“Με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών κατά 20% μεσοσταθμικά, χιλιάδες πολίτες στην Κορινθία και πανελλαδικά χάνουν τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια (ΚΟΤ) Α και Β, αλλά και τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ: το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρ. ΚΕΑ), το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, το Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής για τους Ανασφάλιστους Υπερήλικες, το Επίδομα Στέγασης και το φοιτητικό επίδομα. Παράλληλα, επηρεάζεται και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ενώ βρισκόμαστε στη δίνη της ενεργειακής ακρίβειας με μια κοινωνία που φτωχοποιείται ραγδαία λόγω αυξήσεων στις δαπάνες στέγασης και στα βασικά αγαθά, που έχασε λόγω πληθωρισμού το 12% των εισοδημάτων της, οι ωφελούμενες οικογένειες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) μειώθηκαν πανελλαδικά, μέσα σε 2 χρόνια κατά 30.000 περίπου κόβοντας το ΕΕΕ σε όσους η περιουσία τους ξεπερνά πια έστω και κατά ένα ευρώ τα όρια. Ήδη από το 2020 ξανάρχισε να αυξάνει η παιδική φτώχεια που ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε από 26,6% το 2015 σε 21,1% το 2019.

Αντιθέτως, η πολιτική της ΝΔ με την αύξηση των τιμών ζώνης ακινήτων μειώνει το εισόδημα των ευάλωτων νοικοκυριών ισοφαρίζοντας τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ με το κόψιμο των επιδομάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πολλαπλές παρεμβάσεις στη Βουλή ζητά την αποσύνδεση των αντικειμενικών αξιών από κοινωνικά επιδόματα και ΚΟΤ, ώστε να προστατευτούν όσοι πλήττονται περισσότερο από τις απανωτές κρίσεις και όχι τα κέρδη των λίγων και ισχυρών, που συστηματικά ευνοεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ