Δήλωση στην hmerisiakorinthou.gr –  Παναγιώτης Νίκας: «Η Κορινθία έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου» – « Σε 10 μήνες η εταιρεία πρέπει να αρχίσει να παραλαμβάνει απορρίμματα»

Στις 29 Ιανουαρίου μπήκαν οι υπογραφές για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω ΣΔΙΤ. Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μετέβη στην Αθήνα όπου υπέγραψε μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Μανώλη Μαραγκουδάκη και τον ομόλογό του της Περιβαλλοντικής Πελοποννήσου Γιώργο Αγραφιώτη. Η υπογραφή του σημαντικού αυτού έργου, έγινε, παρουσία του Νίκου Παπαθανάση αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων .

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η συνολική διάρκεια της σύμβασης είναι 28 χρόνια (διετής κατασκευαστική περίοδος και 26ετής περίοδος λειτουργίας).  Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 152.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 62.500.000 ευρώ προέρχονται από επιδότηση ΕΣΠΑ.

Στο έργο αναμένεται να δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο, 200 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας και μεγάλος αριθμός παράλληλων θέσεων εργασίας.

Παναγιώτης Νίκας: «Η Κορινθία έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο της Π.Π και η ανάγκη άμεσης παρέμβασης είναι μεγάλη»

Σε δηλώσεις του στην hmerisiakorinthou.gr ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας είπε χθες Δευτέρα  ότι η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων θα ξεκινήσει σε 10 μήνες, (σε κάποιες περιοχές ίσως και νωρίτερα)  αφού τότε θα είναι όλα έτοιμα ώστε να λυθεί ένα πρόβλημα πολλών ετών . Έτσι θα καθαρίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από τις χωματερές και να προστατευτεί το περιβάλλον και οι πολίτες , ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Κορινθία.

Δημοσιογράφος: Πριν λίγες ημέρες υπογράψατε ΣΔΙΤ για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων. Τι περιμένετε από αυτό;

 Νίκας: Η Κορινθία έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η ανάγκη άμεσης παρέμβασης είναι μεγάλη.

Δημοσιογράφος: Η εταιρεία θα κάνει τον καθαρισμό των πρόχειρων χωματερών;

Νίκας: Όχι. Αυτό θα το αναλάβει η Περιφέρεια.

Δημοσιογράφος: Ξέρουμε πότε θα είναι έτοιμο το έργο ώστε να μπει σε  λειτουργία;

Νίκας: Από την προηγούμενη Παρασκευή που υπογράψαμε, πρέπει μέσα σε 10 μήνες η εταιρεία να αρχίσει να παραλαμβάνει απορρίμματα. Ίσως για κάποιες περιοχές να ξεκινήσει νωρίτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ