Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, κατά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ  Βαρθολομαίο

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που βρίσκεται στην Τουρκία , δήλωσε για τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη  κ.κ Βαρθολομαίο:

«Είναι μία πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση που σήμερα συναντώ την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Θα ήθελα να του μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς και τον σεβασμό του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ήδη έχει διαβιβάσει τα συλλυπητήριά του, όπως και εγώ τα δικά μου, για το δυσάρεστο γεγονός της αποδημίας του συνεργάτη του Πατριάρχη.

Θα ήθελα επίσης να του ευχηθώ και να τον συγχαρώ για τη συμπλήρωση φέτος τριάντα ετών παρουσίας του στον Οικουμενικό Θρόνο και – αν δεν απατώμαι – εξήντα ετών ιεροσύνης. Ο Θεός να στηρίζει και να επευλογεί την προσπάθειά του στην ηγεσία της Ορθοδοξίας.

Επίσης, έχουν για εμάς στο Υπουργείο Εξωτερικών εξαιρετικό ενδιαφέρον οι πρωτοβουλίες του Πατριάρχη σε θέματα ιδιαίτερα ευαίσθητα, όπως, παραδείγματος χάριν, τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος,  για τα οποία ο Οικουμενικός Θρόνος έχει αναπτύξει πολύ μεγάλη παγκόσμια δραστηριότητα. Θα έχω, λοιπόν, την ευκαιρία να τα συζητήσω μαζί του, όπως βέβαια και ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία, την Ομογένεια εδώ στην Κωνσταντινούπολη και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Είναι για εμένα, όπως λέω πάντα, μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή να συναντώ για άλλη μια φορά τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Σας ευχαριστώ θερμά, Παναγιώτατε, που μου δώσατε αυτή την ευκαιρία»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ