Δεν ανησυχούν τους Πυροσβέστες οι διάσπαρτες εστίες της φωτιάς στο Αλεποχώρι – Επί τόπου παραμένουν όμως ισχυρές δυνάμεις – Έκαψε 55.000 στρέμματα  

Κατάσβεση πυρκαγιάς στο Αλεποχώρι Κορινθίας, 21 Μαΐου 2021.

Δεν  προβληματίζουν τις Πυροσβεστικές δυνάμεις πια οι διάσπαρτες καύσεις που έχουν απομείνει από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο  και έκαψε  δυστυχώς συνολικά 55.000 στρέμματα  δάσους καθώς και πολλές κατοικίες που υπήρχαν στο πολύ ισχυρό πέρασμά της.  Και το αποψινό βράδυ ήταν βράδυ επιφυλακής για τυχόν αναζωπυρώσεις αλλά ευτυχώς κύλησε ομαλά και με το φως της ημέρας ξεκίνησαν και τα εναέρια μέσα να κάνουν ξανά ρίψεις, ελπίζοντας ότι θα τελειώσει αυτός ο εφιάλτης.

Και σήμερα  επιχειρούν 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», οκτώ (8) Α/Φ, οκτώ (8) PZL, δύο (2) Ε/Π και ακόμη δύο (2) Ε/Π του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. ως συντονιστικά. Συνδρομή παρέχουν: δύο (2) Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν να επιχειρούν στην περιοχή.   Για την ευνοϊκή εξέλιξη της φωτιάς  το πιο σημαντικό ρόλο έπαιξε ο άνεμος .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ