Δεν θέλουν ανεμογεννήτριες στην Ζήρεια- Ζητούν την παρέμβαση του Νίκου Ταγαρά

Έχοντας στο πλευρό του δεκάδες οργανώσεις και φορείς της Κορινθίας,  το Δίκτυο προστασίας  Ζήρειας αγωνίζεται κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών  στην περιοχή. Για την αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχόμενου απέστειλαν επιστολή στον Κορίνθιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκο Ταγαρά παραθέτοντας μάλιστα αναλυτικά και τους λόγους που οι ανεμογεννήτριες όχι μόνο  δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην περιοχή, αλλά όπως υποστηρίζουν , θα υπάρχει  μη αναστρέψιμη καταστροφή του ορεινού όγκου της Ζήρειας και ανυπολόγιστες συνέπειες σχεδόν για το σύνολο του νομού μας. Με το σύνθημα: «Ναι στην Προστασία της Φύσης –
Όχι Ανεμογεννήτριες στην Ζήρεια» καλούν όποιον θέλει να διατυπώσει την αντίθεσή του και να στηρίξει τον δύσκολο αγώνα τους.. Όπως τονίζουν : «Δεν είμαστε αντίθετοι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όμως η άστοχη χωροθέτηση τους μπορεί να προβεί αρνητική για:

– την Βιοποικιλότητα
– το Περιβάλλον
– τον Τουρισμό
– την Υδρολογική ισορροπία υπόγειων και επιφανειακών υδάτων
– την αλλαγή του Μικροκλίματος στην ευρύτερη περιοχή».

Για το θέμα  ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει στη Βουλή, Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο στηρίζοντας τις αποφάσεις Δήμων και Συλλόγων για την προστασία του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών.

Αναλυτικά η επιστολή προς τον κ. Ταγαρά, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

Κύριε Ταγαρά,

«…Όπως καλά γνωρίζετε, το Φυσικό Περιβάλλον της Κορινθίας βάλλεται πανταχόθεν.

Ο Κορινθιακός Κόλπος, ο Σαρωνικός Κόλπος και τελευταία η Ανατολική Κορινθία, έχουν δεχτεί βαρύτατα πλήγματα από την ανεξέλεγκτη ανθρώπινη δραστηριότητα. Η Ζήρεια είναι ίσως η τελευταία παρθένα φυσική περιοχή του νομού μας, και δέχεται ήδη ισχυρές πιέσεις. Η ενδεχόμενη εγκατάσταση Βιομηχανικών Ανεμογεννητριών στην Ζήρεια, θα αλλοιώσει μακροπρόθεσμα και ανεπανόρθωτα το βουνό μας, και σχεδόν ολόκληρη την Κορινθία. Οι Δήμοι Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης μαζί με πάνω από 50 οργανώσεις, συλλόγους και φορείς από όλο το νομό, έχουν πάρει θέση υπέρ της προστασίας της Ζήρειας και κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών.  Σας καλούμε να αφουγκραστείτε τον σφυγμό της Κορινθίας και να σταθείτε δίπλα στους πολίτες που σας έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια.

Η προστασία της Ζήρειας είναι επιβεβλημένη.

Οι μελλοντικές γενεές θα σας ευγνωμονούν, εάν αναλάβετε σήμερα πρωτοβουλίες για την προστασία του τόπου μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για συνεργασία επί των ανωτέρω ζητημάτων.

Υπογράφουν:
Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου
Σύλλογος Προστασίας του Δάσους “Κυλλήνιος Άδωνις”
Δίκτυο Προστασίας Ζήρειας»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ