“Παγώνουν” προσωρινά  ρυθμίσεις δόσεων όσες επιχειρήσεις έκλεισαν με κρατική εντολή  και οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή συμβάσεων  

 Μια ανακουφιστική απόφαση για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή και  για τους εργαζομένους που έχουν είναι σε αναστολή συμβάσεων . Όπως αναφέρει σήμερα η ert.gr, αυτές οι δύο κατηγορίες έχουν  τη δυνατότητα αυτό τον μήνα να μην πληρώσουν τη δόση ή τις δόσεις ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης οφειλών οι οποίες κανονικά θα πρέπει να εξοφληθούν έως τις 31 Ιανουαρίου.

Οι δόσεις των ρυθμίσεων του Ιανουαρίου που «παγώνουν» θα μεταφερθούν για πληρωμή στο τέλος των υπολοίπων μηνιαίων δόσεων που ακολουθούν.
Ωστόσο οι άλλες υποχρεώσεις, όπως ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά
Μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να πληρωθούν η 7η δόση του φόρου εισοδήματος και η 5η δόση του ΕΝΦΙΑ. Για τους φόρους αυτούς δεν αναμένεται να ανασταλεί η πληρωμή τους, όπως άλλωστε συνέβη τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Όσοι δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, έχουν τη δυνατότητα να τις ρυθμίσουν με την πάγια ρύθμιση σε έως 24 μηνιαίες δόσεις αν πρόκειται για τακτικές οφειλές (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος) ή σε 48 μηνιαίες δόσεις αν πρόκειται για έκτακτες οφειλές (φόρος κληρονομιάς κ.α.).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ