Διάβρωση ακτών – Αννίβας Παπακυριάκος στην hmerisiakorinthou.gr : «Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»  «Τρία σημεία  του Δήμου μας είναι πάρα πολύ  επικίνδυνα»

Το έργο της  αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών ξεκινάει από την Περιφέρεια στον Δήμο Βέλου- Βόχας. Ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Γκιολής επισκέφθηκε προ ημερών την περιοχή και ο Δήμαρχος κ. Αννίβας Παπακυριάκος μας μίλησε για το  θέμα αυτό πολύ ρεαλιστικά και μας ανέλυσε τα σημεία που αφορούν τον δήμο του.

Δημοσιογράφος:  Θα μας πείτε δύο λόγια για το έργο σχετικά με την διάβρωση των ακτών;

Παπακυριάκος: Με την διάβρωση υπάρχει θέμα παντού. Σε όλο τον Κορινθιακό κόλπο. Και στον δικό μας Δήμο έχουμε έντονα προβλήματα σε όλη την ακτογραμμή. Τρία σημεία όμως είναι πάρα πολύ  επικίνδυνα. Είναι ένα κομμάτι 500-600 μέτρων στο Βραχάτι, στη Σαμούτανη.  Εκεί έχει «φαγωθεί» ο δρόμος και είναι επικίνδυνο για όποιον περνάει.

Στο Κοκκώνι και κάτω από το γαλάζιο πεζοδρόμιο που έχουμε φτιάξει έχει «φαγωθεί» και είναι έτοιμο να πέσει. 300-400 μέτρα.

Το τρίτο είναι κάτω από το ξενοδοχείο, αλλά κι εκεί θέλει παρέμβαση.  Δυστυχώς εμείς σαν Δήμος δεν μπορούμε να βγάλουμε άδεια και να κάνουμε το έργο.

Έχει λοιπόν βγάλει η Περιφέρεια ένα μεγάλο έργο αποκατάστασης διαβρωμένων ακτών. Κι επειδή σαν Δήμος είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Περιφέρεια θα ξεκινήσει αυτό το έργο σε αυτά τα τρία σημεία που ανέφερα.

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται συνολικό αντιδιαβρωτικό έργο σε όλον τον Κορινθιακό. Αλλά δεν είναι αυτό τώρα. Τώρα είναι επιμέρους επιδιορθώσεις.

Δημοσιογράφος: Κανονικά δεν πρέπει να γίνει συνολικά το έργο; Από όσο γνωρίζω οι τοπικές παρεμβάσεις δεν μπορούν να σταματήσουν τη διάβρωση.

 Παπακυριάκος: Κοιτάξτε. Από εμπειρία μας από μία προηγούμενη αντίστοιχη εργολαβία η δουλειά που έχει γίνει είναι πολύ αποδοτική. Βέβαια η διάβρωση δεν σταματάει με μία μικροεπέμβαση. Ξέρουμε ότι εδώ και πέντε χρόνια «τρέχει» μία μελέτη 5 εκατομμυρίων για όλο τον Κορινθιακό.Αυτό θα είναι ένα συνολικό τεχνικό έργο για όλο τον Κορινθιακό.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ