Διπλάσια σχεδόν χρήματα , από την αρχική πρόβλεψη, παίρνει η χώρα μας από την Ε.Ε για τη στήριξη της απασχόλησης

Στα 5,27 δισ. ευρώ – σχεδόν διπλάσια από την αρχική πρόβλεψη, φθάνει τελικά η ενίσχυση της Ελλάδας από την Ε.Ε για τη στήριξη της απασχόλησης. Συγκεκριμμένα η εκταμίευση επιπλέον πόρων, ύψους 2,54 δισ. Ευρώ μαζί με τα 2,73 δισ. ευρώ που είχαν ήδη εκταμιευθεί έως τον Φεβρουάριο, κάνουν την  συνολική ενίσχυση προς την Ελλάδα από το Πρόγραμμα, με σκοπό τη στήριξη της απασχόλησης, να ανέρχεται στα 5,27 δισ. Ευρώ, σύμφωνα με το ΥΠ.ΟΙΚ.

Όπως δήλωσε σχετικά ο αρμόδιος Υπουργός : «Τα χρήματα του Προγράμματος αποτελούν δάνειο, με εξαιρετικά χαμηλό έως μηδενικό κόστος δανεισμού, και καλύπτουν μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε προσωρινή αναστολή, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”.» Όπως είπε επίσης ο Χρήστος Σταϊκούρας : «Η Κυβέρνηση αξιοποιεί, και θα συνεχίσει να αξιοποιεί κατά τον βέλτιστο τρόπο τα εγχώρια και ευρωπαϊκά εργαλεία, μέσα και πόρους, με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας, ώστε οι πληγές της υγειονομικής κρίσης να επουλωθούν το συντομότερο δυνατό και να τεθούν στέρεες βάσεις για την επίτευξη υψηλής, βιώσιμης, έξυπνης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ