Διπλή μάσκα  σε εσωτερικούς χώρους και Μ.Μ.Μ ; εξετάζεται  από τους Λοιμωξιολόγους

Η διπλή μάσκα για την προστασία από τον κορωνοϊό  ίσως να μπει στη ζωή μας  αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι αυξάνει κατά πολύ την προστασία έναντι του κοροναϊού. Αυτό που έχει ανησυχήσεις τους ειδικούς είναι οι μεταλλάξεις του  ιού καθώς ο ιός γίνεται πιο μεταδοτικός και επομένως περισσότερο επικίνδυνος ως προς την διασπορά του.  Επίσης ένα άλλο στοιχείο ανησυχητικό είναι ότι πολλοί είναι αυτοί που ακόμη δεν ξέρουν να φορούν σωστά την μάσκα.

Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων, η μετάδοση του ιού μπορεί να μειωθεί μέχρι και 95% με τις διπλές μάσκες ακόμη κι αν κοντά μας βρίσκεται κάποιος που έχει μολυνθεί, αρκεί στον χώρο που θα βρεθεί ο ίδιος και όλοι γύρω του να φορούν 2 σφιχτές χειρουργικές μάσκες ή έναν συνδυασμό πάνινης και χειρουργικής.

Οι εικόνες με πολίτες να μην γνωρίζουν έναν χρόνο από την αρχή της πανδημίας πως να φορούν σωστά τη μάσκα τους, οδηγεί τους Λοιμωξιολόγους να βάζουν στο τραπέζι τη σύσταση για χρήση διπλής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επίσης τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι σε περιπτώσεις έντονου συγχρωτισμού και όταν βρισκόμαστε σε κλειστό χώρο, η διπλή μάσκα παρέχει επιπλέον προστασία 10 -15%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ