Δραπέτης των φυλακών Κέρκυρας συνελήφθη  και κατηγορείται ξανά για εγκληματική οργάνωση και ληστεία

φωτο: ΕΛ.ΑΣ

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.), συνέλαβαν την Κυριακή έναν 44χρονο αλλοδαπό , ο οποίος είναι δραπέτης φυλακών, για ληστεία.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και ληστεία, που περιλαμβάνει ακόμη δύο  αλλοδαπούς, ηλικίας 34 και 43 ετών, αντίστοιχα, ενώ επιπλέον κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας.
Όπως προέκυψε, ο 44χρονος τυγχάνει δραπέτης φυλακών, καθόσον είχε παραβιάσει από την 17.12.2019 την άδεια που του είχε χορηγηθεί από το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, που ήταν κρατούμενος για ανθρωποκτονία και απόπειρα αυτής, ληστεία, ναρκωτικά και εγκληματική οργάνωση.

Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Οιχαλίας και Τριφυλίας, εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις ληστειών σε επιχειρήσεις, στην Κυπαρισσία και στον Μελιγαλά Μεσσηνίας, αντίστοιχα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 44χρονου στον Πειραιά Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, -3- κινητά τηλέφωνα, χρήματα και κλειδί μισθωμένου οχήματος που χρησιμοποιούσε ο δράστης  ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πολεμικό τυφέκιο, τύπου «KALASNIKOV» μετά -3- γεμιστήρων και -74- φυσιγγίων, πιστόλι μετά -2- γεμιστήρων και -6- φυσίγγια.
Τέλος, κατασχέθηκε το όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Ο συλληφθείς  οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ