Δωρεάν στάθμευση για ηλεκτροκίνητα οχήματα σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης των δήμων

Με κοινή Υπουργική απόφαση  (Κ.Υ.Α) όσοι έχουν ηλεκτροκίνητα οχήματα μηδενικών ή χαμηλών ρύπων, έχουν από την 1η Ιανουαρίου 2021, τη δυνατότητα να εκδίδουν μέσω gov.gr, το ειδικό σήμα απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής τελών στάθμευσης στα κέντρα των πόλεων.

Δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση του ειδικού σήματος έχουν οι κάτοχοι είτε αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, είτε ηλεκτρικών υβριδικών οχημάτων εξωτερικής φόρτισης με εκπομπές ρύπων έως 50 γρ. CO2/χλμ.

Η εκτύπωση του ειδικού σήματος, στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού σχήματος, είναι εξαιρετικά απλή. Οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή είτε μέσω του gov.gr ακολουθώντας τη «διαδρομή»: Πολίτης και Καθημερινότητα- Περιβάλλον και Ποιότητα ζωής – Ηλεκτροκίνηση – Σήμα δωρεάν στάθμευσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων ή απευθείας μέσω του συνδέσμου https://electric-vehicles.services.gov.gr.

Οι δικαιούχοι πιστοποιούνται αρχικά με τους κωδικούς Taxisnet, ενώ ακολούθως εισάγουν τον Αριθμό Πινακίδων Κυκλοφορίας του οχήματος και τον ΑΦΜ του κύριου ή/και κατόχου.

Η δωρεάν στάθμευση για ηλεκτροκίνητα οχήματα σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης των δήμων για την περίοδο 1.1.2021-31.12.2022, αποτελεί κίνητρο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης που θεσπίστηκε με τον Ν. 4710/2020 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ