Δ.Ε.Υ.ΑΣ – Θα μπορεί να αξιοποιηθεί η ενέργεια από τη ροή του νερού από υψηλότερο προς χαμηλότερο υψόμετρο μέσω υδροηλεκτρικού έργου

Στην εξασφάλιση άδειας μικρού υδροηλεκτρικού έργου ώστε να αξιοποιηθεί η ενέργεια που γεννάται από τη ροή του νερού από υψηλότερο προς χαμηλότερο υψόμετρο, προχώρησε η ΔΕΥΑ Σικυωνίων. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Σικυωνίων , μέσα απο το F . Aναφέρει ακόμη πως “η άδεια η οποία χορηγήθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) θα αξιοποιηθεί για την εγκατάσταση μικρών υδροηλεκτρικών γεννητριών κατά μήκος του δικτύου μεταφοράς του νερού από τη δεξαμενή της Χούνης στην νεα δεξαμενή κεφαλής θέση “Αρκούδα”.
Με τη λειτουργία του μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού, η ΔΕΥΑ Σικυωνίων θα εξασφαλίσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία εν πολλοίς θα αντισταθμίσει τα έξοδα της επιχείρησης για την κατανάλωση ενέργειας στα αντλιοστάσια.
Η αντιστάθμιση και κατ’ επέκτασιν μείωση των εξόδων της επιχείρησης, αποτελεί τον πρώτο κρίκο μιας αλυσίδας που οδηγεί αναπόδραστα σε περαιτέρω μειώσεις των τελών ύδρευσης, αποδίδοντας το οικονομικό όφελος στους δημότες.
Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι η πρόταση της ΔΕΥΑ Σικυωνίων ήταν περιβαλλοντικά και οικονομοτεχνικά άρτια και γι’ αυτό εξασφάλισε την αδειοδότηση του έργου σε μια Περιφέρεια, όπως αυτή της Πελοποννήσου, που υπάρχει κορεσμός έκδοσης τέτοιων αδειών”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ