Δ. Ντρίμερης: “Όλα κύλησαν κανονικά στα σχολεία μας με εξαίρεση δύο περιστατικά…” – Δήλωση στην hmerisiakorinthou.gr

Τα σχολεία ξεκίνησαν ομαλά και στο νομό μας  σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου  . Τα παιδιά προσήλθαν στις τάξεις τους κανονικά , ενώ έγινε και ο καθιερωμένος αγιασμός.
Μιλήσαμε με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας, τον κ. Ντρίμερη, για το πώς κύλησε η πρώτη μέρα του σχολείου σχετικά με την πανδημία και το πρωτόκολλο προσέλευσης  των μαθητών. Μας είπε πως σημειώθηκαν μόνο δύο περιστατικά με μαθητές αλλά κατά τα άλλα όλα κύλησαν καλά.
Ντρίμερης: Μπορώ να πω ότι έχουμε πολύ καλή εικόνα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για την πρώτη μέρα των σχολείων στο νομό μας. Όλα τα σχολεία άνοιξαν κανονικά, χωρίς κάποια προβλήματα. Όλοι οι μαθητές προσήλθαν κανονικά με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ουσιαστικά είχαμε πρόβλημα μόνο με δύο μαθητές. Στη μία περίπτωση οι γονείς του παιδιού δεν ήθελαν ο μαθητής να φορέσει μάσκα, αλλά δεν αρνήθηκαν το self test. Στην δεύτερη περίπτωση οι γονείς ήταν αρνητές και δεν συναίνεσαν σε κανέναν έλεγχο, δηλαδή rapid test, και επίσης δεν ήθελαν να φορέσει ούτε μάσκα το παιδί τους.
Κατά τα άλλα όπως κάθε χρόνο και χωρίς να υπάρχει κάποια σχέση με την πανδημία, περιμένουμε καθηγητές και δασκάλους να αναπληρώσουν κάποια κενά που έχουν προκύψει από άδειες. Όπως γίνεται κάθε χρόνο δηλαδή.

Δημοσιογράφος: Τι έγινε με αυτούς τους δύο μαθητές που αναφέρατε; Τελικά παρακολούθησαν μάθημα;

Ντρίμερης: Όχι, βάση του κανονισμού αυτά τα δύο παιδιά δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της πρώτης μέρας.
Δημοσιογράφος: Και τι γίνεται από ‘δω και πέρα με αυτά τα παιδιά;
Ντρίμερης: Εμείς ακολουθούμε τα πρωτόκολλα και θα δούμε πως θα κυλήσει. Πάντως για πρώτη μέρα εν μέσω πανδημίας πήγαμε πολύ καλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Δημοσιογράφος: Δεν έγινε κάποια φασαρία από την πλευρά των γονιών αυτών των δύο παιδιών;
Ντρίμερης: Όχι, όχι. Οι γονείς το δέχτηκαν και αποχώρησαν. Θα δούμε πως θα πάμε στην πορεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ