Ειδικό έκτακτο επίδομα 400 ευρώ θα λάβουν μέσα στον Δεκέμβριο δικηγόροι, μηχανικοί και οικονομολόγοι με χαμηλά εισοδήματα

Περίπου 90.000 δικηγόροι, μηχανικοί και οικονομολόγοι με χαμηλά εισοδήματα, θα λάβουν ειδικό έκτακτο επίδομα 400 ευρώ εντός του  Δεκεμβρίου . Το έκτακτο επίδομα θα είναι ακατάσχετο και δεν θα συμψηφίζεται με άλλες οφειλές του Δημοσίου. Το επίδομα θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια και με πόρους από τις εισφορές για τον κλάδο ανεργίας, δηλαδή με πόρους που καταβάλλουν οι ίδιοι οι επαγγελματίες μέσα από τις ασφαλιστικές τους κρατήσεις.

Το επίδοµα αυτό αποτελεί συνέχεια της στήριξης των 600 ευρώ που είχε παρασχεθεί  σε αυτές τις τρεις κατηγορίες επαγγελματιών τους µήνες Απρίλιο και Μάιο λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού. Το κόστος του εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 30 εκατ. ευρώ.

Με τη σχετική διάταξη – η οποία θα ενταχθεί στο υπό κατάθεση εργασιακό νομοσχέδιο –  επιδιώκεται η αντιμετώπιση των αρνητικών οικονομικών συνεπειών που επέφερε η πανδημία της COVID-19 στους δικηγόρους και στους αυτοαπασχολουμένους με τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ