Ελπίδα φέρνει το εμβόλιο για την ανάσχεση του κορωνοϊού και αισιοδοξία στις αγορές οι οποίες όμως θα αργήσουν να ανακάμψουν

φωτο αρχείου

Η είδηση ότι βρέθηκε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έχει δώσει ελπίδα και αισιοδοξία στον κόσμο και στις ….αγορές. Οι  διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές αναπτερώθηκαν και παρατηρείται  ψυχολογική ανάταση σε επενδυτές και πολίτες.

Ωστόσο Οικονομολόγοι και Αξιωματούχοι προαναγγέλλουν αργή επαναφορά των οικονομιών στα επίπεδα προ πανδημίας. Εκτιμάται λοιπόν πως η Ευρωζώνη και ΗΠΑ αναμένεται να ανακάμψουν από τα τέλη του 2022, ενώ μελέτη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη βλέπει πως το ΑΕΠ της Ελλάδας θα επανέλθει, στα επίπεδα του 2019, από το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Άλλο θέμα που προβληματίζει είναι η περιορισμένη διαθεσιμότητα. Πόσες δόσεις εμβολίων θα μπορούν να «πέσουν» σε ολόκληρο τον πλανήτη;  Είναι σίγουρο πως θα εμβολιαστούν πρώτα οι ευπαθείς ομάδες ,  το Υγειονομικό προσωπικό και μετά ο γενικός πληθυσμός.

Επίσης σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε επαναλαμβανόμενους κύκλους διασποράς του ιού και περιοριστικών μέτρων μέχρι να επιτευχθεί μια ευρεία ανοσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ