Εμβολιασμοί: Τον Ιούνιο, όπως όλα δείχνουν  θα εμβολιαστούν οι σαραντάρηδες  –  Το χρονοδιάγραμμα των ραντεβού

Σταδιακά μέχρι την προσεχή Δευτέρα 19 Απριλίου η ανοίγει η ψηφιακή πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων , δηλαδή για ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, (ομάδα ευπαθών Β) έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι ασθενείς των ηλικιών από 18-59 ετών. Σειρά πρώτοι θα πάρουν οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη που αριθμούν περίπου 800.000 άτομα.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 55-59 ετών. Το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 50-54 ετών.

Όσον αφορά τους  σαραντάρηδες, όπως τόνισε  ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε πως : «Με το δεδομένο ότι μέσα στο Μάιο θα έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες άνω των 50 και όλες οι ευπαθείς ομάδες, είναι εφικτό να αρχίσουν να εμβολιάζονται τον Ιούνιο οι σαραντάρηδες».

Απαντώντας σε ερώτηση για περιπτώσεις πολιτών που τους ήρθε SMS εμβολιασμού ενώ δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή είναι μικρότερης ηλικίας, ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι τα μηνύματα εστάλησαν με βάση τη συνταγογράφηση που έχει γίνει σε κάθε ΑΜΚΑ, καθώς κάποιος πολίτης μπορεί να πάσχει από ένα νόσημα το οποίο η εθνική επιτροπή εμβολιασμού έχει συμπεριλάβει στα σοβαρά νοσήματα.  Όπως εξήγησε ο υφυπουργός  στις περισσότερες παρόμοιες περιπτώσεις που καταγράφηκαν, είτε ο πολίτης δε θεωρούσε ότι το νόσημά του ήταν σοβαρό, είτε είχε αμελήσει πως στο παρελθόν είχε πάρει φάρμακα για κάποιο νόσημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ