Εμβολιασμός και προπληρωμένη κάρτα των 150€ : Πότε θα δοθεί στους νέους και που θα χρησιμοποιείται

Χθες ο Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι με τον πρώτο εμβολιασμό θα δίδεται σε όσους έχουν γεννηθεί μετά το 1996 μια προπληρωμένη κάρτα αξίας 150 ευρώ. Η απόφαση έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως ,ωστόσο δείχνει την απόφαση της κυβέρνησης να προσπαθήσει να πείσει όλο και περισσότερους νέους να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, ιδίως τώρα που η μετάλλαξη «Δέλτα» ήρθε και στη χώρα μας.  Στόχος είναι να χτιστεί το «τείχος ανοσίας» μέσα στο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό μέσω αυτής της κάρτας όπως την ονομάζει η κυβέρνηση, θα καλύπτει έξοδα για ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά ταξίδια, είσοδο σε χώρους πολιτισμού, όπως κινηματογράφους ή θέατρα.

«Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή και θα δημιουργείται με το ΑΜΚΑ κάθε πολίτη. Αφορά όσους νέους έχουν εμβολιαστεί και όσους θα εμβολιαστούν από δω και στο εξής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.  Μητσοτάκης  και ζήτησε από τους νέους να αδράξουν την ευκαιρία και να εκμεταλλευτούν το για να πάρουν μια ανάσα ψυχαγωγίας και ελευθερίας.

 Πού θα χρησιμοποιείται η προπληρωμένη κάρτα

Η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ταξίδια, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, κάμπινγκ κλ.π. αφού θα υπάρχουν προκαθορισμένες κατηγορίες. Ταυτόχρονα θα μπορεί να αξιοποιηθεί σε διοργανώσεις, θέατρα, συναυλίες, σινεμά, Αρχαιολογικούς χώρους, αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, αλλά βασικό κίνητρο θα είναι τα ταξίδια. Σε αυτό άλλωστε στοχεύει η κυβέρνηση με την κάρτα προνομίων προς τους νέους.

Όπως έγινε γνωστό, η κάρτα αξίας 150 ευρώ θα είναι διαθέσιμη πριν από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και θα αφορά όσους γεννήθηκαν από το 1996 έως το 2003. Θα μπορούν να την προμηθεύονται με το ΑΜΚΑ τους και να την χρησιμοποιούν τόσο μέσω από τα smart phones όσο και χρησιμοποιώντας την σε εισόδους. Τα χρήματα θα αφαιρούνται από την κάρτα με την κάθε χρήση της αφού θα λειτουργεί σαν κάρτα πόντων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ