Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού : Ένα εκατομμύριο δόσεις η πρώτη παρτίδα που θα φθάσει στη χώρα μας – Πώς θα γίνεται

Μέχρι το τέλος του μήνα ή στις αρχές του νέου χρόνου αναμένεται να φθάσει και στη χώρα μας το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.  Η Ελλάδα έχει παραγγείλει 25 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. Μέχρι ένα εκατομμύριο από αυτές αναμένεται να περάσουν τα σύνορα μέσα στον Ιανουάριο, προκειμένου να εμβολιαστούν άμεσα οι υγειονομικοί και μετά όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Είναι η μόνη ελπίδα παγκοσμίως  για να «φρενάρει» αυτή η πανδημία.

Πώς θα γίνεται το εμβόλιο

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά , οι πολίτες που έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν αυτόματα, είτε sms στο τηλέφωνό τους είτε e-mail, με προκαθορισμένο ραντεβού για μέρα, ώρα και μέρος εμβολιασμού.

Σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η νέα ψηφιακή πλατφόρμα emvolio.gov.gr, στην οποία θα μπορεί κανείς να κλείσει ραντεβού στο κοντινότερο εμβολιαστικό κέντρο, καταχωρώντας τον ΑΜΚΑ του.

«Ο πολίτης Θα αποδέχεται το προκαθορισμένο μήνυμα ή θα το απορρίπτει και θα ζητά ένα άλλο ραντεβού» υπογράμμισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται θα ενεργοποιηθεί και ειδική τηλεφωνική γραμμή.

Μάλιστα εντός του μήνα  δρομολογούνται προσομοιώσεις της διαδικασίας παραλαβής των εμβολίων, διανομής στις επτά υγειονομικές περιφέρειες της χώρας και αποθήκευσής τους. Είναι μια διαδικασία πρωτόγνωρη και για αυτό όλοι οι αρμόδιοι  να εξασκηθούν πάνω στο λεπτό χειρισμό και τις ιδιαιτερότητες των διαφορετικών εμβολίων έναντι του πανδημικού ιού.

Η προστασία που θα παρέχουν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού εκτιμάται ότι θα έχει διάρκεια 7 έως 8 μήνες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ