Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου: «Ξαφνικά βρεθήκαμε προ εκπλήξεως με ένα ακόμη αυστηρό lockdown» – «Να ανοίξει κανονικά η λειτουργία του εμπορίου στις 11 Ιανουαρίου»

Οι έμποροι και οι καταστηματάρχες της Κορίνθου όπως και όλης της Κορινθίας και όλης της χώρας  ξαφνιάστηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης   να «κλείσει» εντελώς το λιανεμπόριο από τις 3 έως τις 10 του μήνα για προληπτικούς λόγους και για να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία. Δεν είναι όμως μόνο το ξάφνιασμα που κυριαρχία, αλλά η απαισιοδοξία και η απογοήτευση. Γιατί εκεί που νόμιζαν ότι το εμπόριο θα κινηθεί σταδιακά, με το click away αρχικά , τώρα βλέπουν πως η απόφαση της Κυβέρνησης σηματοδοτεί άλλες εξελίξεις και δηλώνουν πως δεν ξέρουν τι να υποθέσουν.

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Κορίνθου αναφέρει στην ιστοσελίδα  του, λίγο μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο του εμπορίου :

«Δυστυχώς οι πρώτες μέρες του 2021 δε ξεκίνησαν τόσο αισιόδοξα για το εμπόριο, αφού η Κυβέρνηση με ανακοίνωσή της σήμερα, δήλωσε ότι περνάμε σε αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, από αύριο 3-1-2021 στις 6:00 π.μ έως και τις 11-1-2021 στις 6:00π.μ.

Συγκεκριμένα:

–    Σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

–    Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

–    Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς.»

Και ο Σύλλογος συνεχίζει: «Δυστυχώς, αν και το κλίμα εντός των εορτών ήταν αισιόδοξο, δείχνοντας πως σύντομα από το μέτρο του click away θα περνούσαμε στο άνοιγμα των καταστημάτων μας για το κοινό, ξαφνικά βρεθήκαμε προ εκπλήξεως με ένα ακόμη αυστηρό lockdown. Αίτημα του εμπορικού κόσμου, είναι στις 11 Ιανουαρίου να ανοίξει κανονικά η λειτουργία του εμπορίου, ώστε να μπορέσουν τα καταστήματα να επιβιώσουν».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ