Ενθαρρυντικά νέα για το εμβόλιο από τον Καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη – Σταδιακά και με μεγάλη προσοχή θα επανέλθουμε στην καθημερινότητα

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πανδημία, αναφέρθηκε και στο πολυπόθητο εμβόλιο . Έκανε μάλιστα λόγο για ενθαρρυντικά νέα. Όπως είπε πρόκειται «για φως στο τούνελ, τη στιγμή όμως που η επιδημία παρουσιάζει εκρηκτικές δυνατότητες.». Πιο συγκεκριμμένα ο καθηγητής είπε: «Ισχυρότατη αποτελεσματικότητα δείχνει το εμβόλιο της pfizer ενάντια στον κοροναϊό. Τα νέα είναι ενθαρρυντικά, αλλά οι προκλήσεις που έχουμε ακόμα είναι τεράστιες». «Κάθε ημέρα καταγράφονται όλο και περισσότεροι θάνατοι από τον ιό. Στην Ευρώπη η πανδημία βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από την έναρξή της» εξήγησε.
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη είπε πως Γαλλία και Βρετανία έχουν κηρύξει γενικά lockdown, ενώ αντίστοιχα μέτρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή σε Ισπανία, Βέλγιο Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και άλλες χώρες. Μάλιστα, υπογράμμισε πως κάθε ημέρα καταλήγουν πάνω από 3.000 άτομα.
Αναφορικά με την κατάσταση στη χώρα μας, ο κος Μαγιορκίνης είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίπεδο των 2.000 διαγνώσεων κοροναϊού ημερησίως και συμπλήρωσε πως: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως όσα ζούμε τώρα. Σταδιακά και με μεγάλη προσοχή και σταδιακά θα επανέλθουμε στην κανονικότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ