Εντυπωσιακή και μεγαλειώδης η  στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της  Αθήνας – Μήνυμα ενότητας και μνήμης

Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για τον σημερινό εορτασμό. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού , ο εορτασμός για την 25η Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση ξεκίνησε από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης,  συνεχίστηκε με την δοξολογία , ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και μετά η εντυπωσιακή παρέλαση μπροστά από την Βουλή . Παρόντες εκπρόσωποι ξένων χωρών , όπως ο πρίγκιπας  της Αγγλίας Κάρολος , ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, αλλά και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που κατέθεσαν στεφάνια .

Η μεγάλη παρέλαση στο Σύνταγμα , μπροστά από τους επίσημους, ξεκίνησε υπό τους ήχους των εμβατηρίων της μπάντας στρατιωτικής διοίκησης και το γενικό πρόσταγμα του Υποστράτηγου και διοικητή της σχολής Ευελπίδων. Στον ουρανό  πέταξαν ελληνικά , γαλλικά, αγγλικά  και αμερικάνικα αεροσκάφη, κάνοντας  ακόμη μεγαλύτερη την εθνικής μας υπερηφάνεια για την διεθνή αναγνώριση του εθνικού μας αγώνα.  Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας έκαναν  εντυπωσιακές διελεύσεις στον αττικό ουρανό.

Τα τμήματα της παρέλασης περιλάμβαναν  και παραδοσιακά τμήματα και φυσικά πεζοπόρα τμήματα του στρατού, της πολεμικής αεροπορίας και του ναυτικού  και άλλων μονάδων,  επίσης παρέλασαν καταδρομείς,  πεζοναύτες, «βατράχια»  αλλά και τμήματα  της Αστυνομίας , της Πυροσβεστικής,  κλπ.

Πρωτότυπη η παρουσία έφιππων τμημάτων με παραδοσιακές στολές  που μας «ταξίδεψε» σε παλιές , ένδοξες εποχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ