Εξαιρετικά ευχαριστημένος έφυγε από την συνάντηση με τον Μάκη Βορίδη ο Παναγιώτης Νίκας – Αυτοδιοίκηση και εκλογικός νόμος απασχόλησαν τους δύο άνδρες

Θέματα της Αυτοδιοίκησης και ο νέος εκλογικός νόμος ήταν τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη στη χθεσινή συνάντηση που είχαν στην Αθήνα. Η συνάντηση ‘ήταν προγραμματισμένη και ο κος Νίκας πήγε εκεί και με  την ιδιότητά του ως πρόεδρος της επιτροπής θεσμών της ΕΝΠΕ.

Ο Περιφερειάρχης, ο οποίος δήλωσε εξαιρετικά ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα της συνάντησης -η οποία θα επαναληφθεί σύντομα-, έθεσε, σύμφωνα με την Περιφέρεια,  στον Υπουργό μεταξύ άλλων τα θέματα «δυσλειτουργίας που το υφιστάμενο σήμερα θεσμικό πλαίσιο προκαλεί στις Περιφέρειες, ιδιαίτερα σε όσες δεν έχουν πλειοψηφία στο Περιφερειακό τους Συμβούλιο, με συνέπεια να προκύπτουν δυσχέρειες στην ουσιαστική λειτουργία τους.»

«Ως Επιτροπή Θεσμών της ΕΝΠΕ», σημείωσε ο Π. Νίκας, « έχουμε φτάσει στο σημείο της νομοτεχνικής επεξεργασίας σχετικά με το ποια σημεία του τωρινού θεσμικού πλαισίου πρέπει να μεταβληθούν».

Ο Περιφερειάρχης, θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα.

Ειδικότερα, την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, ο Π. Νίκας θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και την Πέμπτη 4 του μήνα, στη 1.30 το μεσημέρι, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ