Επάρκεια αντιγριπικών εμβολίων στην Κορινθία δηλώνει στην hmerisiakorinthou.gr η Σοφία Κλοκώνη – Το 2ο δεκαήμερο του μήνα του μήνα ο εμβολιασμός

Επάρκεια αντιγριπικών εμβολίων στις φαρμακαποθήκες  θα έχει φέτος ο νομός μας , όπως δήλωσε μιλώντας στην hmerisiakorinthou.gr η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας κα Κλοκώνη Σοφία . Θα υπάρξουν μεγάλα αποθέματα εμβολίων, όπως μας είπε χαρακτηριστικά, λίγες ημέρες  προτού ξεκινήσει ο αντιγριπικός εμβολιασμός.

Φέτος αναμένονται στη χώρα μας περίπου 4.000.000 εμβόλια, αριθμός που είναι μεγαλύτερος από τον περσινό, λόγω και της κατάστασης με τον κορωνοϊό. Ο εμβολιασμός , όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες το Υπουργείο Υγείας , θα γίνει με σειρά προτεραιότητας , δηλαδή θα προηγηθούν οι ευπαθείς ομάδες.

Ωστόσο , λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι ευπαθείς ομάδες είναι πλέον περισσότερες , αφού περισσότερες κατηγορίες ανθρώπων κινδυνεύουν από τον ιό.  Για τις υγιείς ομάδες του πληθυσμού αν εφαρμόζουν τις οδηγίες : πλένουμε χέρια, φοράμε μάσκα , κρατάμε αποστάσεις , είναι αρκετά  προφυλαγμένοι και από τους δύο ιούς. Τουλάχιστον , σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα . Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που θα θελήσουν προληπτικά να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο και δεν έχουν άδικο αφού νιώθουν καλύτερα προστατευμένοι.

 Και στην Κορινθία, σύμφωνα με την κα Κλοκώνη, ο αντιγριπικός εμβολιασμός θα ξεκινήσει στο 2ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και όπως μας είπε έχει ήδη ξεκινήσει η τροφοδοσία με εμβόλια στα φαρμακεία όλου του νομού, ήδη από τις προηγούμενες εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν χρειάζεται πανικός, αλλά σωστή ενημέρωση , εφαρμογή των οδηγιών των ειδικών και προστασία του εαυτού μας και του κοινωνικού συνόλου. Αναμένοντας το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ