Επισκέψεις της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με τον Γιώργο Ψυχογιό και τον Κώστα Αρβανίτη

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ πραγματοποίησε μια σειρά επισκέψεων με τον Βουλευτή Γιώργο Ψυχογιό  και τον Ευρωβουλευτή  Κώστα Αρβανίτη.

Αρχικά επισκέφθηκαν τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (ΔΕΥΑΞΕ). Αναφέρει το δελτίο Τύπου : “Συναντήσαμε τον Πρόεδρο Παναγιώτη Καλύβα και συνομιλήσαμε με τον Διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης, Βλάση Γεωργίου και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΞΕ για τα σημαντικά προβλήματα στελέχωσης και ανανέωσης του προσωπικού σε μία νευραλγική δημόσια υποδομή, κρίσιμη για την ίδια τη ζωή.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Ειρηνοδικείο, όπου διαπιστώσαμε την υποστελέχωση του.

Έπειτα στο Δασαρχείο, συναντηθήκαμε με τον προϊστάμενο και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας, όπου για αρκετή ώρα συζητήσαμε μια σειρά ζητημάτων που χρειάζεται να λυθούν.

Τέλος, συναντήσαμε εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, παρουσία και του Παναγιώτη Κόλια, Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κιάτου, μια συνάντηση που έγινε στη βαριά σκιά της τραγωδίας με το θάνατο της εργαζόμενης στο Δήμο. Στο τραπέζι της κουβέντας τέθηκαν μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την ασφάλεια της εργασίας, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, τα μισθολογικά των εργαζομένων στο ευρύτερο Δημόσιο και τις σχετικές εξελίξεις στο πλαίσιο της ΕΕ με έμφαση στην νομοθέτηση του νέου συστήματος για τους κατώτατους μισθούς, που υποστηρίζει τις συλλογικές συμβάσεις και την καλύτερη προστασία των εργαζομένων από τη φτώχεια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το Σωματείο είχαμε την ευκαιρία για μια σύντομη συζήτηση με τον Χρήστο Πρωτόπαππα Πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ