Επιστροφή στα θρανία για μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών , Γυμνασίων – Όλα  έτοιμα στα σχολεία του νομού μας  

Όλα έτοιμα στα σχολεία του νομού μας για την υποδοχή των μαθητών ξανά στις σχολικές αίθουσες από σήμερα . Μαθητές   Νηπιαγωγείων,  Δημοτικών , Γυμνασίων επιστρέφουν σήμερα ξανά στα σχολεία , με όλα τα μέτρα προστασίας από τον  κορωνοϊό, κάνοντας έτσι ένα ακόμη βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα, η οποία όμως δεν θα είναι ακόμη όπως την ξέραμε. Αφήνοντας πίσω τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης και έχοντας κάνει τα απαραίτητα  self test , τα οποία πρέπει να είναι αρνητικά, μαθητές και εκπαιδευτικοί  βρίσκονται σήμερα ξανά  μαζί μετά από πολλούς μήνες. Όλοι καλούνται να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο, φορώντας μάσκες και προχωρώντας, δύο φορές την εβδομάδα, σε τεστ αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Το self test

Το self test κοροναϊού διενεργείται υποχρεωτικά πριν από την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, από μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων της χώρας. Ο έλεγχος πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Τα self tests διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία μαζί με ενημερωτικό υλικό, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ . Οι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν να κάνουν το τεστ με την επίβλεψη ενηλίκου, ενώ στους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ,  σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας.

Το αποτέλεσμα του self-test δηλώνεται μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Αν το τεστ είναι αρνητικό θα εκδίδεται η σχολική κάρτα για τους μαθητές και η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό. Εάν το self-test είναι θετικό, δηλώνεται το αποτέλεσμα στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία μπορούν να μεταβούν σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test.

Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολείων, εκδίδεται η δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία μπορούν να μεταβούν σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ