Εργασίες στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης τμήματος του «Ιουστινιάνειου» τείχους  και 3 πύργων στα Ίσθμια για να μπορεί να είναι επισκέψιμο

Ξεκίνησαν οι εργασίες «Στερέωσης – αποκατάστασης και ανάδειξης τμήματος του Εξαμιλίου (Ιουστινιάνειου) τείχους στα Ίσθμια , συνολικού προϋπολογισμού 320.000 ευρώ.   Όπως έκανε γνωστό ο  Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης τμήματος του τείχους 155 μέτρων και 3 πύργων στα Ίσθμια, ώστε να καταστεί επισκέψιμο και αναγνωρίσιμο από το ευρύ κοινό. Το Εξαμίλιο Τείχος, γνωστό και ως Ιουστινιάνειο, αποτελεί το κυριότερο αμυντικό έργο της βυζαντινής περιόδου που προστάτευε την Πελοπόννησο από τις από βορρά επιδρομές.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο της πρόσκλησης “Ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς (Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία)” και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο. Δικαιούχος του έργου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ