Ετοιμάζεται ο 5ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής – Στις αρχές Γενάρη αναμένονται οι αιτήσεις

Μόλις ολοκληρώθηκε ο  χρόνος των αιτήσεων του  4ου κύκλου  της  Επιστρεπτέας Προκαταβολής και ήδη το κράτος επεξεργάζεται τον επόμενο κύκλο, τον 5ο κατά σειρά.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία  στον 4ο κύκλο συμμετείχαν 448.203  αιτήσεις, ενώ το συνολικό ποσό που θα διοχετευθεί προς τις επιχειρήσεις  είναι πάνω από 2 δισ. ευρώ. Ήδη έχουν καταβληθεί 1,53 δισ. ευρώ σε 319.835 επιχειρήσεις.

Συνολικά, μέσω των τεσσάρων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, θα καταβληθούν 5,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αυτή την εβδομάδα και την επόμενη, θα γίνει η καταβολή των προβλεπόμενων ποσών στους εναπομένοντες δικαιούχους.

Ο 5ος κύκλος

Όπως προαναφέραμε, το Υπουργείο Οικονομικών δρομολογεί τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, όπως έχει ήδη εξαγγείλει. Όπως στον 4ο κύκλο, έτσι και στον 5ο, το 50% της χρηματοδοτικής ενίσχυσης προς τις επιχειρήσεις θα είναι μη επιστρεπτέο, υπό την προϋπόθεση να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο απασχόλησης μέχρι τον Ιούνιο του 2021, ώστε να επιτευχθεί ο διττός στόχος της στήριξης τόσο των επιχειρήσεων, όσο και των εργαζομένων. Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο.

Το προσεχές διάστημα  θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες και οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για τα επιμέρους χαρακτηριστικά της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 και το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ