Ετοιμάζονται ενισχύσεις και θεσμικές παρεμβάσεις για τον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας

«Έκτακτες ενισχύσεις και θεσμικές παρεμβάσεις που θα αφορούν τον πρωτογενή τομέα, ετοιμάζει η κυβέρνηση», όπως προανήγγειλε ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς. Στα Ανώγεια ο κ. Γεωργαντάς συναντήθηκε με κτηνοτρόφους και εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων τους, ενημερώνοντας τους για τους προγραμματισμούς της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό θα υπάρξουν και έκτακτες ενισχύσεις έτσι όπως έχουν προαναγγελθεί, αλλά και θεσμικές παρεμβάσεις που θα είναι και οι σημαντικότερες, έτσι ώστε σε ένα μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο περιβάλλον να βοηθηθεί ο πρωτογενής τομέας και οι άνθρωποι που κρατούν ζωντανή την περιφέρεια. Γι’ αυτό το λόγο όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Υπουργός, έχει συσταθεί η Επιτροπή για τις ορεινές περιοχές της χώρας.

«Στις ορεινές περιοχές κατά κανόνα ο βιοπορισμός γίνεται από την κτηνοτροφία. Η Επιτροπή θα βοηθήσει ώστε να γίνουν οι θεσμικές παρεμβάσεις σε όλα τα πεδία και με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργείων να μπορέσουμε να έχουμε, όπου απαιτείται, και νομοθετήματα, και νομοθετικές παρεμβάσεις, ώστε να διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών. Παρεμβάσεις  για τη δημιουργία και την ενίσχυση των υποδομών, αλλά και σε άλλες παρεμβάσεις, οι οποίες θα κάνουν εφικτή και πιο εύκολη τη διαμονή των ανθρώπων στις ορεινές περιοχές, αλλά και την επαγγελματική τους δραστηριοποίηση», τόνισε ο Υπουργός .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ