Εύβοια: Μετά την φωτιά «έρχονται» οι αναζωπυρώσεις και η μάχη ξεκινά από την αρχή

Μετά την φωτιά έρχεται η αναζωπύρωση και ο αγώνας δίνεται ξανά από την αρχή. Αυτό ζουν εδώ και μία εβδομάδα οι κάτοικοι στην βόρεια Εύβοια .

Και σήμερα η κατάσταση είναι τραγική αφού τα πύρινα μέτωπα είναι πολλά και δυνατά, όπως και οι αναζωπυρώσεις σε πολλά νέα σημεία.

Κάτοικοι, εθελοντές αλλά και πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να σταματήσουν την ορμή της φωτιάς. Παράλληλα για ακόμη μια ημέρα,  η οργή των κατοίκων  είναι πολύ μεγάλη και δηλώνουν ότι εγκαταλείφθηκαν από το κράτος. Συνεχίζουν να παραμένουν μόνοι τους να παλεύουν με τον πύρινο εφιάλτη προκειμένου να σώσουν με τα πενιχρά μέσα που διέθεταν τα χωριά και τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το πύρινο μέτωπο που έχει πάρει και πάλι διαστάσεις και προκαλεί προβληματισμό είναι από Γαλατσώνα προς Αβγαριά. Εκεί, οι φλόγες πήραν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Μάλιστα, έχουν φτάσει λίγα μέτρα από τα χωριά.

Επίσης, ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση και στο χωριό Γερακιού.   Επίσης, προσπάθειες να σταματήσει οι φλόγες καταβάλλονται τις τελευταίες ώρες και στις περιοχές ΓούβεςΑρτεμίσιο και Πευκί.

Οι κάτοικοι φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να προστατεύσουν τα χωριά τους, ενώ σύμφωνα με το MEGA, οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή είναι συνεχείς και αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εστιάζεται σε τρία μέτωπα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ