«Ζεστό» χρήμα στις τσέπες συνταξιούχων, επαγγελματιών, ανέργων και ευπαθών ομάδων έχει προγραμματίσει να βάλει η κυβέρνηση

«Ζεστό» χρήμα θα μπει το επόμενο διάστημα στις τσέπες των συνταξιούχων, των επαγγελματιών, των ανέργων και των ευπαθών ομάδων, σύμφωνα με όσα έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση.

Συνολικά προβλέπονται έξι πληρωμές – αυξήσεων και αναδρομικών – εκτός από το δώρο Χριστουγέννων . Το διάστημα καταβολής τους είναι  από την Τρίτη 24 Νοεμβρίου έως τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020.

Ειδικότερα: Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα σε οικονομικά ευάλωτους πολίτες και νοικοκυριά.

  • Τον επόμενο μήνα και πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων (με την πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου), σχεδιάζει το Υπουργείο Εργασίας να καταβάλει σε 190.000 συνταξιούχους – που έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη – τις αυξήσεις στις συντάξεις μαζί με τα αναδρομικά, που απορρέουν από την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου. Μαζί με τις αυξήσεις θα γίνει και η καταβολή των αναδρομικών 16 μηνών (από 1/9/2019), ύψους έως 4.032 ευρώ. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί είναι 460 εκατ. ευρώ.
  • Στο τέλος Νοεμβρίου (με τις συντάξεις Δεκεμβρίου) θα καταβληθούν αυξήσεις και αναδρομικά από 1.150 έως 6.912 ευρώ σε όλες τις προσωρινές συντάξεις οι οποίες είχαν εκδοθεί από τις 13/5/2016 και μετά.
  • Αναδρομικά θα δοθούν και σε μια ειδική κατηγορία. Αφορά τις περιπτώσεις συνταξιούχων οι οποίοι στις πρόσφατες πληρωμές αναδρομικών δεν έλαβαν καθόλου αναδρομικά ή τα έλαβαν λανθασμένα.
  • Αύξηση και αναδρομικά θα καταβληθούν με βάση το νέο καθεστώς απασχόλησης σε 30.000 συνταξιούχους.
  • Καταβολή αναδρομικών στους 172.222 κληρονόμους. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του e-efka.gov.gr για την υποβολή των αιτήσεων. Τα ποσά των αναδρομικών ανάλογα με την κατηγορία φθάνουν ακόμα και τα 11.254 ευρώ.

Ο e-ΕΦΚΑ θα καταβάλει τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις μηνός Δεκεμβρίου 2020 των συνταξιούχων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επίσης προβλέπεται έκτακτη ενίσχυση δικηγόρων, μηχανικών και οικονομολόγων. Θα δοθούν τον Δεκέμβριο 400 ευρώ σε 75.000 νέους επαγγελματίες. Προϋπόθεση, να έχουν ενταχθεί στους πληττόμενους ΚΑΔ το διάστημα Μαρτίου – Οκτωβρίου 2020.

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου θα γίνει η καταβολή των επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ.

Προβλέπεται η ενίσχυση των ανέργων από τον ΟΑΕΔ ύψους 152 εκατ. ευρώ.

Επίσης σήμερα ξεκινούν οι πληρωμές των δίμηνων παρατάσεων ανεργίας για το διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, ενώ αυξημένα ποσά δίμηνης παράτασης θα λάβουν οι αυτοαπασχολούμενοι λόγω της αύξησης του ειδικού επιδόματος από τα 360 ευρώ στα 399,25 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ