Ζητούν παρέμβαση Περιφερειάρχη οι Εκπαιδευτές οδηγοί για να ενταχθούν στο πρόγραμμα Ενίσχυσης – “Είμαστε σε αναγκαστική αδράνεια με μηδενικά έσοδα”

Άμεση παρέμβαση ζητούν από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα τα Σωματεία Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Πελοποννήσου για να μπορέσουν να ενταχθούν και αυτά στη δράση 3.a.4 «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Όπως υποστηρίζουν στην επιστολή που απέστειλαν, ζητούν από τον κ. Νίκα την θεσμική  του παρέμβαση-τροποποίηση του προγράμματος για τους ΚΑΔ των Σχολών Οδηγών, προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα ένταξής τους στο εν λόγω πρόγραμμα.

Ουσιαστικά ζητούν παρέμβαση προς την κατεύθυνση της αναδιαμόρφωσης των κριτηρίων αξιολόγησης για την ένταξη των Σχολών Οδηγών -που προκήρυξε η Περιφέρεια στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια , οι εκπαιδευτές οδηγών αυτοκινήτων στην επιστολή τους -η οποία κοινοποιείται και προς τους προέδρους των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου-, αναφέρουν ότι αντικειμενικοί λόγοι για τους οποίους δεν ευθύνονται οι ίδιοι ουσιαστικά τους αποκλείουν από δικαιούχους του εν λόγω προγράμματος. Σημειώνουν, ειδικότερα, μεταξύ άλλων:

“Για να ενταχθούμε στο πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής που εξαγγείλατε και μελετώντας τα κριτήρια αξιολόγησης, διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι ο κλάδος μας Σχολή Οδηγών-ΚΕΘΕΥΟ με τους αντίστοιχους ΚΑΔ παρότι συγκαταλέγονται στην προκήρυξη και σε αυτούς που έχουν πληγεί ως ανωτέρω, δεν δύναται να βαθμολογηθεί επαρκώς προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα ένταξής στην δράση. Αυτό οφείλεται στην συγκυρία της αποχής -απεργίας των Υπαλλήλων Εξεταστών επι ένα ολόκληρο χρόνο από 10/2018 έως 10/2019 και αφετέρου από την αδυναμία του Υπουργείου Μεταφορών στην εφαρμογή επιμέρους άρθρων του 4599/2019 το ανωτέρω χρονικό διάστημα.

Χωρίς δική μας ευθύνη δεν είχαμε κύκλο εργασιών είμαστε σε αναγκαστική αδράνεια με μηδενικά έσοδα, που έχει σαν συνέπεια στο κριτήριο 3, ο Κύκλος Εργασιών του διαστήματος από 1/4/2019 έως 30/06/2019 (Α) προς το διάστημα 1/4/2020 έως 30/06/2020 (Β), να μηδενίζεται για όσες επιχειρήσεις είχαν έστω και 1 € εισόδημα το επίμαχο διάστημα του 2020 με συνέπεια να μην μπορούμε να ανταγωνιστούμε διαγωνιστικά τις υπόλοιπες συμμετέχουσες επιχειρήσεις, και ως εκ τούτου να έχουμε μηδενικές πιθανότητες, να ενταχθούμε στο πρόγραμμα που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19.

Παρακαλούμε την θεσμική σας παρέμβαση-τροποποίηση του προγράμματος για τους ΚΑΔ των Σχολών Οδηγών, προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα ένταξής μας”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ