Ηλίας Μόσιαλος: “Το επόμενο διάστημα θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας, με το πρόβλημα να είναι μεγάλο με τους ανεμβολίαστους “

Όλοι οι επιστήμονες σχεδόν έχουν πει ότι το Φθινόπωρο θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων στη χώρα μας. Οι εκδρομείς επιστρέφουν , τα σχολεία ανοίγουν και ο συνωστισμός καλά κρατεί. Επίσης οι ανεμβολίαστοι είναι πολλοί.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος,  μιλώντας στον ΣΚΑΙ ,τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας, με το πρόβλημα να είναι μεγάλο με τους ανεμβολίαστους .

«Θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων γιατί ανοίγουν τα σχολεία, θα κολλήσουν περισσότερα παιδιά, δε θα είναι τόσο μεγάλη επίπτωση στα ίδια στα παιδιά, άλλα θα το μεταφέρουν στο σπίτι και το ερώτημα είναι τι γίνεται στο σπίτι; θα είναι εμβολιασμένοι οι γονείς; θα υπάρχουν παππούδες και γιαγιάδες;» ανέφερε  ο καθηγητής.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας με τη μίξη εμβολίων για όσους έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneka, είναι και θεμιτό, γιατί η αποτελεσματικότητα αυξάνει» είπε ακόμη.

«Τους επόμενους μήνες ο ιός μπορεί να γίνει πιο μεταδοτικός, μπορεί και να υποχωρήσει. Θα τελειώσουμε μόνο αυξηθούν πάρα πολύ τα ποσοστά των εμβολιασμένων” εξήγησε ο κ. Μόσιαλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ