Η Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Κόρκα άκουσε τα αιτήματα του Συλλόγου ατόμων με αναπηρία του νομού μας

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου ατόμων με αναπηρία του νομού μας  Βασίλη Σπανό και τα μέλη της διοίκησης είχε  προχθές Δευτέρα  η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα.

Στην διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα, όπως α) η πρόσβαση των αμεα στα δημόσια κτήρια, τους Αρχαιολογικούς χώρους και τους χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος, τους δρόμους και τις παραλίες, η οποία συνιστά πλέον προϋπόθεση για όλους τους δημόσιους χώρους, σύμφωνα με το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο, β) τα οικονομικά θέματα του συλλόγου και τη συνεργασία που χρειάζεται να υπάρχει μεταξύ των φορέων, όπως η Περιφέρεια, για συντονισμένες δράσεις επωφελείς για τα άτομα με αναπηρία και γ) η ένταξη προγραμμάτων για αμεα στα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης, δεσμεύθηκε να μεταφέρει τις θέσεις του συλλόγου, στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και όπως είπε «από κοινού και με ευαισθησία να επιτύχουμε ακόμα περισσότερη κινητικότητα, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις του συλλόγου». Η κα Κόρκα είπε ακόμη : «Αυτές τις γιορτινές και συνάμα δύσκολες μέρες, ήταν χαρά μου να επισκεφτώ το σύλλογο αμεα Κορινθίας και να συζητήσω με τον πρόεδρο κ. Σπανό και τα μέλη του Δ.Σ., ιδιαίτερα στη νέα αίθουσα του συλλόγου, στην οποία μετά από προσπάθειες των μελών, φιλοξενείται πλέον ο σύλλογος».

 Επίσκεψη στα Δερβενάκια με τον Χάρη Βυτινιώτη

 Εν τω μεταξύ την περασμένη Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου  η κα Κόρκα πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στα Δερβενάκια,  μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Κορινθίας – Αργολίδας Χάρη Βυτινιώτη. Εκεί συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Σχολής Μηχανικού́ και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας.«Σήμερα είχαμε τη δυνατότητα να αναλύσουμε το έργο εξωραϊσμού́ του ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του πέριξ αυτού́ χώρου, βάσει και της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη διοίκηση της 4ης Μεραρχίας Στρατού. Επίσης, πραγματοποιήσαμε αυτοψία του δρόμου πρόσβασης προς το μνημείο, ώστε να καταγράψουμε ενδεχόμενες παρεμβάσεις που μπορεί να χρειαστούν» σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ