Η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών “εργαλείο” για την ανάπτυξη του τουρισμού με την συμβολή της γαστρονομίας

Συνεχώς ανερχόμενη είναι η συμβολή της γαστρονομίας στον ποιοτικό τουρισμό.

Ενισχύεται ο γαστρονομικός τουρισμός  στη χώρα μας, αφού συμβάλλει όλο και περισσότερο στον ποιοτικό τουρισμό  που  είναι απαραίτητος εν μέσω πανδημίας .

Στο Ταμείο Ανάκαμψης , όπως αναφέρον τα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε, υπάρχει πρόβλεψη και διατίθενται κονδύλια για την ανάπτυξη μορφών θεματικού τουρισμού μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο γαστρονομικός τουρισμός.

Με βάση τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο ανάκαμψης, η ενίσχυση του τουρισμού θα πραγματοποιηθεί με παρεμβάσεις για τον  ορεινό τουρισμό, τον τουρισμό Υγείας και ευεξίας (αξιοποίηση ιαματικών πηγών), τον αγροτουρισμό και τη γαστρονομία, την αναβάθμιση των τουριστικών λιμανιών, τον καταδυτικό τουρισμό, την προσβασιμότητα στις παραλίες.

Στόχοι των παραπάνω επενδύσεων είναι η βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, η βελτίωση της απόδοσης των υφιστάμενων τουριστικών επενδύσεων και η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο προϋπολογισμός για τη δράση που αφορά τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος ανέρχεται σε 260 εκατ. ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ