«Η  ΑΥΞΗΣΗ  ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ &  ΟΦΕΛΗ  ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ  &  ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ”

 «Η ενίσχυση της ξενοδοχειακής υποδομής της πόλης με την αύξηση του αριθμού κλινών από το φετινό καλοκαίρι , αναβαθμίζει τις δυνατότητες φιλοξενίας της πόλης των Αγίων Θεοδώρων  .

Στην ήδη υπάρχουσα λειτουργία ενός ξενοδοχείου ,  προστίθεται η λειτουργία  ενός ακόμα ξενοδοχείου που μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης που βρίσκονται σε εξέλιξη , αναμένεται να λειτουργήσει από το φετινό καλοκαίρι στην πολυτελή κατηγορία των 5*. Η παρουσία – λειτουργία  δύο πλέον  ξενοδοχείων στην πόλη «εξισορροπεί»  έτσι σε ένα βαθμό η αυξημένη παρουσία καταστημάτων μαζικής εστίασης στην πόλη με την υπηρεσία της φιλοξενίας – διανυκτέρευσης των επισκεπτών της .  

Η επερχόμενη αύξηση του αριθμού των ξενοδοχειακών κλινών δίνει έτσι τη δυνατότητα στην πόλη να φιλοξενήσει από ακόμα πλεονεκτικότερη θέση ,  μεγάλα αθλητικά γεγονότα μελλοντικά τόσο από την πλευρά της πραγματοποίησης τους  στην αθλητική υποδομή της πόλης – όσο και από την πλευρά της παραμονής – διανυκτερεύσεων ,  των αθλητών – ομάδων – συνοδών κτλ. στην ξενοδοχειακή υποδομή της. 

Η πραγματοποίηση π.χ. Ράλι Ακρόπολις που θα γίνει την φετινή χρονιά , στο όρος Γεράνεια στην βόρεια πλευρά της πόλης των Αγίων Θεοδώρων, μπορεί να συνδυαστεί με την φιλοξενία την φετινή χρονιά ( αλλά και τις υπόλοιπες αν επαναληφθεί ) του ανθρώπινου δυναμικού που θα απασχοληθεί στο Ράλι , στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων στα 2 ξενοδοχεία που θα υπάρχουν σε λειτουργία . Ομοίως και η σίτιση τους στις ταβέρνες – εστιατόρια της πόλης μας . 

Η τέλεση του Ράλι  πρίν από κάμποσα χρόνια στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων πέρα από την αγωνιστικό κομμάτι στον ορεινό όγκο της πόλης και με την ταυτόχρονη παραμονή στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων  των αποστολών – συνεργείων που απασχολούνταν στο ράλι,  είχαν δώσει τότε πολλά οφέλη στην πόλη , τόσο άυλα (φήμη) όσο και υλικά ( χρηματικό όφελος τοπικής επιχειρηματικότητας ) εκείνη την χρονιά . 

Παράλληλα η διοργάνωση- τέλεση  αθλητικών γεγονότων Περιφερειακής εμβέλειας στις ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός του άλσους “Πευκάκια” (μπάσκετ – βόλεϊ- τένις ) , το γήπεδο ποδοσφαίρου , στην θάλασσα των Αγίων Θεοδώρων ( θαλάσσιοι αγώνες) ή στο στεγασμένο γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ , μπορεί να παράξει όφελος για την πόλη,  τόσο από την πολύπλευρη, άμεση , έμμεση  διαφήμιση της που θα επέλθει από  την πραγματοποίησης των αθλητικών γεγονότων , όσο και από πλευρά των οικονομικών ωφελειών που θα προκύψουν, κυρίως στους τομείς ξενοδοχειακό – μαζικής εστίασης – καφετέριες , από την παραμονή των αθλητών –ομάδων- συνοδών  στην πόλη. 

Επίσης η κοντινή απόσταση της πόλης από την πρωτεύουσα και τις δύο μεγάλες πύλες εισόδου α) το διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών και το β) το λιμάνι του Πειραιά , σε συνδυασμό με τον παραθαλάσσιο τουριστικό χαρακτήρα της πόλης και τον αυξημένο αριθμό ξενοδοχειακών κλινών  , μπορεί να προσελκύσει τα επόμενα χρόνια τον τομέα του συνεδριακού τουρισμού .   Η ανέγερση ενός κτιρίου  ως πολιτιστικό κέντρο στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων , που θα λειτουργήσει πέρα από τον ρόλο του ως στέγη του πολιτισμού της πόλης και στην φιλοξενία πολιτιστικών γεγονότων π.χ. καλλιτεχνικά φεστιβάλ, συναυλίες χορωδιών , εκθέσεων φωτογραφίας – ζωγραφικής – χειροτεχνίας , θεατρικών παραστάσεων , και λοιπών πολιτιστικών δράσεων  , πραγματοποίηση συνεδρίων , ομιλιών κτλ. σίγουρα θα συμβάλει μέγιστα  στον πολιτισμό και στην πολιτιστική ζωή της πόλης αλλά παράλληλα υπάρχει και τα  έμμεσα οφέλη που θα προκύψουν για την τοπική επιχειρηματικότητα από την διοργάνωση σε αυτό π.χ. συνεδρίων ή πολιτιστικών γεγονότων 

 Παράδειγμα  η διοργάνωση ενός φεστιβάλ χορωδιών ή θεάτρου,  πέρα από τον ψυχαγωγικό – πολιτιστικό όφελος που θα προσκομίσει η πόλη από την πραγματοποίηση του, θα αφήσει και ένα χρηματικό όφελος στην τοπική επιχειρηματικότητα από την  παραμονή των ομάδων τους   τις μαζικές διανυκτερεύσεις  (ξενοδοχεία) αλλά και στην μαζική  εστίαση ( ταβέρνες – εστιατόρια ) . 

Η ύπαρξη ήδη του ανοικτού υπαίθριου θεάτρου « Νότης Περγιάλης»  στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων στην πολιτιστική υποδομή της πόλης υποδέχεται την φιλοξενία θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων  .

Τα  πλεονεκτήματα της πόλης όπως , 

  • Η καθαρή θάλασσα της πόλης και η εύκολη πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο . Ο όμορφος παραλιακός πεζόδρομος
  • Η λειτουργία οργανωμένης αγοράς που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των επισκεπτών 
  • οι χαλαροί ρυθμοί ζωής 
  • Οι πολλές εναλλακτικές επιλογές και ποιοτικές σε φαγητό -μαζική εστίαση- καφετέριες.
  • Το αλσύλλιο “πευκάκια” με την ομώνυμη παραλία 
  • Το όρος Γεράνεια με το πυκνό πευκοδάσος στην βόρεια πλευρά της 
  • Κοντινή χρονική  μετάβαση σε άλλα τουριστικά  αξιοθέατα , με έδρα παραμονής την πόλη των Αγίων Θεοδώρων  προσθέτουν τα υπόλοιπα κομμάτια στο τουριστικό « πάζλ » , στους τομείς της εξυπηρέτησης και της ευχάριστης παραμονής  των επισκεπτών της  πόλης.

Η συγκοινωνιακή θέση της πόλης είναι ήδη αναβαθμισμένη από την διέλευση, του Προαστιακού σιδηροδρόμου και της παλιάς και νέας Εθνικής οδού Αθηνών Κορίνθου.  Αν μελλοντικά υλοποιηθεί  και η  θαλάσσια σύνδεση επιβατικού χαρακτήρα – της πόλης των Αγίων Θεοδώρων με την νησί της Αίγινας που βρίσκεται απέναντι της νότια για την ανταλλαγή τουρισμού και Εμπορίου , τότε πέραν της χερσαίας συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης της πόλης , προστίθεται και η θαλάσσια . 

Έτσι η κομβική γεωγραφική θέση της πόλης στην στεριά που έχει ήδη επιβεβαιωθεί, με την επιπλέον δημιουργία και της θαλάσσιας σύνδεσης και τον συνδυασμό του τουριστικού χαρακτήρα της , θα ισχυροποιήσει μελλοντικά  ακόμη περισσότερο τον ρόλο της πόλης να πρωταγωνιστεί στην βόρεια πλευρά του Σαρωνικού κόλπου.

 Η πανδημία κάποια στιγμή , (σε άγνωστο χρονικό ορίζοντα ως στιγμής) θα λάβει τέλος .  Από κεί και μετά,  όταν πλέον η τουριστική μετακίνηση επισκεπτών στην χώρα μας ( και φυσικά και προς την πόλη μας) επιτραπεί ελεύθερα,  από εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό και αρχίζει να επιστέφει στις παλιές δόξες πριν την εποχή της πανδημίας , η πόλη μας με την αύξηση του αριθμού των ξενοδοχειακών κλινών που θα έχει ήδη επέλθει ,  θα βλέπει πλέον τους τουριστικούς ορίζοντες της να επεκτείνονται  στον τομέα της παραμονής των επισκεπτών της που θα έχει επέλθει  από  την αναβάθμιση της ξενοδοχειακής θέσης της – υποδομής της. 

   Νικόλαος Θεοδοσάκης  

Πρόεδρος Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων .»

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ