« Η Βόχα στον Χρόνο»- Δήμαρχος: «Η ιστορία ενός τόπου είναι η “ραχοκοκαλιά” του, εκεί στηρίζεται για να ανορθώσει το “μπόι” του στους αιώνες”

Το διήμερο 16 – 17 Οκτωβρίου ο Δήμος Βέλου – Βόχας πραγματοποιεί το Συνέδριο με θέμα: « Η Βόχα στον Χρόνο», όπου αναμένεται να παρουσιαστούν πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για την περιοχή. Το Συνέδριο θα έχει επετειακό χαρακτήρα, αφού φέτος συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση

«Η εύφορη γη, αποτέλεσμα των προσχώσεων πολλών χειμάρρων και του ποταμού Ασωπού έδωσε τη δυνατότητα να αναπτυχθούν στα όρια της πεδιάδας της Βόχας πολλά και πλούσια κεφαλοχώρια, όπως ο Άσσος, το Ζευγολατιό, το Βραχάτι, η Πουλίτσα, το Βέλο. Επίσης, στην ημιορεινή ζώνη η Στιμάγκα κυριάρχησε και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821. Κύριες καλλιέργειες αποτέλεσαν από τους αρχαιότατους χρόνους έως και σήμερα, το αμπέλι και η ελιά.», αναφέρει ο Δήμος.

Ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος αναφέρει στον χαιρετισμό του για αυτή την σημαντική πολιτιστική εκδήλωση στον Δήμο του:

«Η ιστορία ενός τόπου είναι η “ραχοκοκαλιά του”, εκεί στηρίζεται για να ανορθώσει το “μπόι” του στους αιώνες. Ο δικός μας ο τόπος, η εύφορη γη που έζησε εκατοντάδες γενιές ανθρώπων, η Βόχα, έχει μια ξεχωριστή, μοναδική και πολυδιάστατη ιστορία που απλώνεται στον Χρόνο και ταξιδεύει στον Καιρό.

Αυτήν την ιστορία, τη δική μας – άγνωστη εν πολλοίς – “ραχοκοκαλιά”, θα επιχειρήσουμε να ψηλαφίσουμε με τη βοήθεια ειδικών Επιστημόνων μέσα από τις εργασίες του Συνεδρίου «Η Βόχα στον Χρόνο».

Το Συνέδριο μας είναι επετειακό, γιατί αφορμή για την διοργάνωσή του είναι η συμπλήρωση, φέτος, 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Αιτία όμως για την πραγματοποίησή του αποτελεί η ασίγαστη επιθυμία μας να γνωρίσουμε σε βάθος τον τόπο μας και την ιστορία του, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε το μέλλον που του αξίζει.

Ως δήμαρχος Βέλου-Βόχας οφείλω να ευχαριστήσω την Επιστημονική και την Οργανωτική Επιτροπή, που δούλεψαν ακούραστα ώστε να υλοποιηθεί το Συνέδριο «Η Βόχα στον Χρόνο» και να σας καλωσορίσω στις εργασίες του που πιστεύω θα αποτελέσουν για όλους μας μια ενδιαφέρουσα αναμόχλευση του παρελθόντος και μια ελπιδοφόρα προοπτική του μέλλοντός μας.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ