Η γη συνεχίζει να κουνάει τους κατοίκους της Ελασσόνας και όχι μόνο – Μεγάλη προσοχή συστήνουν οι επιστήμονες για αρκετές ημέρες  ακόμη

Η νέα ισχυρή σεισμική δόνηση χθες το βράδυ στην περιοχή της Ελασσόνας, απέδειξε ότι το ρήγμα είναι δυνατό και μπορεί να δώσει και νέους (μετά) σεισμούς . Μάλιστα , το μέγεθός του ήταν περίπου όπως και του πρώτου σεισμού, προκαλώντας την έντονη ανησυχία αλλά και φόβο στους κατοίκους που τώρα πια μένουν έξω από τα  σπίτια τους οι περισσότεροι. Η νύχτα ήταν δύσκολη με τους συνεχείς μετασεισμούς, ενώ αρκετοί διανυκτέρευσαν σε σκηνές, ξενοδοχεία και σπίτια φίλων και συγγενών.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χλμ. Ο σεισμός εντοπίζεται στα 17 χλμ. νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.  Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και σε χώρες που συνορεύουν στα βόρεια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες χρειάζεται μεγάλη προσοχή τις επόμενες πολλές ημέρες , αφού υπάρχει η εκτίμηση ότι θα υπάρξουν αρκετές μετασεισμικές ακολουθίες, όπως ήδη συμβαίνει.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ