Η ενέργεια το μεγάλο “αγκάθι” του χειμώνα και για τις κορινθιακές επιχειρήσεις – Ο Παναγιώτης Λουζιώτης μιλά στην hmerisiakorinthou.gr

Μετά την δεκαετή οικονομική κρίση που έπληξε την χώρα μας και μετά τα τελευταία δύο δύσκολα χρόνια λόγω του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων , με τα καταστήματα κλειστά , για ορισμένα χρονικά διαστήματα , ή σε περιορισμένη λειτουργία, τώρα οι επιχειρήσεις του νομού μας έχουν να αντιμετωπίσουν τη νέα απειλή, τα υπέρογκα κόστη της ενέργειας. Συζητήσαμε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ.Παναγιώτη  Λουζιώτ για το θέμα αυτό καθώς και για τον απολογισμό της συμμετοχής του Επιμελητηρίου στη ΔΕΘ, αλλά και για  τις επικείμενες δράσεις του.

Ερώτηση: Πώς πήγε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στη φετινή ΔΕΘ;

Λουζιώτης: Η ολοκλήρωση της  φετινής Δ.Ε.Θ βρήκε το επιμελητήριο Κορινθίας με θετικό πρόσημο. Τόσο το πλήθος των επισκεπτών που είδαν το περίπτερο αλλά και γενικά το πλήθος του κόσμου που πέρασε, οι συναντήσεις που έγιναν και με κυβερνητικά στελέχη και με στελέχη της αντιπολίτευσης αλλά και με άλλα επιμελητήρια και με διάφορες επιχειρήσεις και φορείς, έχουν δώσει τη δυνατότητα στο επιμελητήριο Κορινθίας να έχει αποκομίσει σημαντικά οφέλη για τα μέλη του.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι προγραμματισμένες ημερίδες ενημέρωσης που θα γίνουν καθώς και προτάσεων για διάφορα σοβαρά θέματα κυρίως στα ενεργειακά που απασχολούν τα μέλη του επιμελητηρίου Κορινθίας. Στο επόμενο διάστημα θα βγουν και προγράμματα στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν τα μέλη μας.

Θα ανακοινωθεί ένα νέο πρόγραμμα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις στο νομό Κορινθίας ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για όλη την Πελοπόννησο που συμμετέχουν το ερευνητικό κέντρο Αθήνα και το αντίστοιχο ερευνητικό κέντρο επιχειρήσεων της Πάτρας.

Σε συνεργασία με όλα τα επιμελητήρια της Ελλάδας γίνεται μία προσπάθεια ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να είναι αυτόνομες ενεργειακά. Ήδη έχουν προγραμματιστεί δύο εκδηλώσεις στις 12 και στις 19 Οκτωβρίου για ενεργειακά θέματα.

Ερώτηση : Σε ποια επίπεδα βρίσκεται η κίνηση του Σεπτεμβρίου, τι λένε τα μέλη σας;

Λουζιώτης: Για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον εμπορικό κλάδο του το ξεκίνημα του Σεπτεμβρίου είχε κάποια θετικά μηνύματα. Συνεχίστηκε κατά κάποιον τρόπο η ένταση κατανάλωσης του καλοκαιριού. Υπάρχει όμως μεγάλος σκεπτικισμός για το χειμώνα που έρχεται και κυρίως για τα θέματα που αφορούν στην ενέργεια και τα πάρα πολύ μεγάλα κόστη. Για αυτό κινούμαστε προς την κατεύθυνση της παρέμβασης στην κυβέρνηση ώστε να γίνουν μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και οι επιδοτήσεις το ρεύμα να μην είναι μόνο οριζόντιες αλλά και κατά κλάδο. Αναζητάμε την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από τις αναπτυξιακές τράπεζες. Επίσης ζητάμε και νομίζω ότι έχει γίνει κατανοητό από την κυβέρνηση, την επίσπευση των διαδικασιών χρηματοδότηση των προγραμμάτων που έχουν καταθέσει οι επιχειρήσεις. Όταν υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην αξιολόγηση των μελετών αυτών των επιχειρήσεων τότε όλο γίνεται ανεπίκαιρο γιατί και η οικονομία αλλάζει πολύ γρήγορα πια.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ