« Η επιστροφή του ” Ράλι Ακρόπολις ” και η προσδοκία οφέλους στην τοπική οικονομία των Αγίων Θεοδώρων»

Δελτίο Τύπου

«H επιστροφή του ” Ράλι Ακρόπολις ” στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων , και η διεξαγωγή του αγώνα στον ορεινό όγκο των Γερανείων στην βόρεια πλευρά της πόλης , είναι μια θετική εξέλιξη και ικανοποιεί τον Σύλλογο μας , ως θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί θεσμικά την τοπική οικονομία & τοπική επιχειρηματικότητα .

Η ανάγκη της φιλοξενίας – διεξαγωγής αθλητικών γεγονότων στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων , που  θα επεκτείνονται  σε εμβέλεια ,  πέρα απ΄ τα στενά τοπικά  πλαίσια καθώς και η αντίστοιχη συνεισφορά τους ,  στην παραγωγή – αποκόμιση θετικών ωφελειών  στον τουριστικό τομέα , έχει  επισημανθεί απο τον Σύλλογο μας ,  3 φορές  μέχρι τώρα , στις προτάσεις του,  για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης των Αγ. Θεοδώρων .  

Την φορά :

Στην κατάθεση  αναπτυξιακών προτάσεων για την πόλη των Αγίων Θεοδώρων , στην διήμερη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας , Πελοποννήσου , Νοτιοδυτικής Ελλάδος , Ζακύνθου , Κεφαλληνίας και Ιθάκης 28-29  Σεπτεμβρίου 2019 που έγινε στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων .  Στην πρόταση Νο 7 αναφέρει :  ” φιλοξενία στην πόλη και στις αθλητικές εγκαταστάσεις της , αθλητικών γεγονότων Περιφερειακής εμβέλειας

Την φορά :

Στην κατάθεση των προτάσεων του Συλλόγου στην Τουριστική Επιτροπή του οικείου Δήμου , στις 23.1. 2020  σελ 12 απο 17 αναφέρει  στην πρόταση Νο 7 “Την φιλοξενία στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων   και στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης  ( ανοιχτές ή κλειστές ) ή στο δάσος ή την θάλασσα , αθλητικών γεγονότων περιφερειακής εμβέλειας ” αναφέρει : Να γίνει  συνεννόηση του Δήμου με την Γενική γραμματεία Νέας Γενιάς και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στις οποίες θα κοινοποιήσει φωτογραφικό υλικό από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις , καθώς και την διάθεση του Δήμου να φιλοξενήσει στην πόλη αθλητικά γεγονότα , ώστε να υπάρχουν πιθανότητες για την γρηγορότερη επίτευξη του σκοπού .

Ωφέλιμο θα είναι  να γίνει κοινοποίηση της δυναμικότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και η διανομή φωτογραφικού υλικού και βίντεο ,  σε διάφορους φορείς π.χ. στην Περιφέρεια και σε  αθλητικές ομάδες εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας ,ώστε να γνωρίζουν  και να έχουν υπόψη τους την διαθεσιμότητα και την ύπαρξη των συγκεκριμένων αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και την βούληση του Δήμου να φιλοξενήσει σε αυτές αθλητικά γεγονότα.

Η κοντινή απόσταση της πόλης από την Αθήνα και η στρατηγική γεωγραφική θέση της- δίπλα στην θάλασσα και η ταυτόχρονη ύπαρξη του ορεινού όγκου των Γερανείων , στην είσοδο της Πελοποννήσου, με άνετη οδική και σιδηροδρομική πρόσβαση,  δίνουν μεγάλα πλεονεκτήματα στην πόλη για την φιλοξενία αθλητικών αγώνων . Παράλληλα με την διεξαγωγή των αθλητικών αγώνων στην πόλη των  Αγίων Θεοδώρων η  διαμονή των αθλητών και συνοδών τους να γίνεται  σε ξενοδοχείο της πόλης , όπως η σίτιση τους στα καταστήματα μαζικής εστίασης της πόλης .  Με αυτό τον τρόπο η διοργάνωση των αθλητικών αγώνων στην πόλη  πέρα από την δημοσιότητα που θα επιφέρουν στην πόλη θα μπορούν να συνεισφέρουν με ανταποδοτικό χαρακτήρα στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα .

Για την διαμονή τους αν  το τοπικό ξενοδοχείο των Αγίων Θεοδώρων λόγω πληρότητας αδυνατεί να καλύψει κατά την χρονική περίοδο τέλεσης των αγώνων την διαμονή τους , τότε η διαμονή τους να γίνεται σε ξενοδοχεία του Λουτρακίου

  • Την διεξαγωγή θαλάσσιων αγώνων στο παραλιακό μέτωπο της πόλης που λόγω μεγάλου μήκους ακτογραμμής έχει  εναλλακτικές λύσεις για την επιλογή της τοποθεσίας που θα   φιλοξενήσει τους θαλάσσιους αγώνες  π.χ. κολύμβησης , κωπηλασίας , ιστιοπλοΐας
  • Την διεξαγωγή θερινών αγώνων μπάσκετ – τένις  – βόλεϊ στις ανοικτές εγκαταστάσεις στα “ Πευκάκια “
  • Την διεξαγωγή αγώνων μοτοσυκλέτας ανωμάλου δρόμου στον ορεινό όγκο βόρεια της πόλης
  • Την διεξαγωγή στο κλειστό γήπεδο της πόλης διάφορων αγώνων τους χειμερινούς μήνες.

Να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να ξαναρθεί στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων το ράλλυ  με την παράλληλη φιλοξενία της έδρας συντονισμού και λειτουργίας του , διαμονή συνεργείων – αυτοκινητιστών -προσωπικού , σίτιση τους , στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων .

Την 3η φορά :

Στην κατάθεση των προτάσεων του Συλλόγου στην Τουριστική Επιτροπή του οικείου  Δήμου , στις 14.2.2021 στην σελίδα 16 απο 19 / στην πρόταση Νο 14 / με τίτλο  “Την φιλοξενία στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων   και στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης  (ανοιχτές ή κλειστές ) ή στο δάσος ή την θάλασσα , αθλητικών γεγονότων περιφερειακής εμβέλειας.” αναφέρει : Να γίνει  συνεννόηση του Δήμου με την Γενική γραμματεία Νέας Γενιάς και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στις οποίες θα κοινοποιήσει φωτογραφικό υλικό από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις , καθώς και την διάθεση του Δήμου να φιλοξενήσει στην πόλη αθλητικά γεγονότα , ώστε να υπάρχουν πιθανότητες για την γρηγορότερη επίτευξη του σκοπού . Ωφέλιμο θα είναι  να γίνει κοινοποίηση της δυναμικότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και η διανομή φωτογραφικού υλικού και βίντεο ,  σε διάφορους φορείς π.χ. στην Περιφέρεια και σε  αθλητικές ομάδες εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας ,ώστε να γνωρίζουν και να έχουν υπόψη τους την διαθεσιμότητα και την ύπαρξη των συγκεκριμένων αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και την βούληση του Δήμου να φιλοξενήσει σε αυτές αθλητικά γεγονότα.

Η κοντινή απόσταση της πόλης από την Αθήνα και η στρατηγική γεωγραφική θέση της- δίπλα στην θάλασσα και η ταυτόχρονη ύπαρξη του ορεινού όγκου των Γερανείων , στην είσοδο της Πελοποννήσου, με άνετη οδική και σιδηροδρομική πρόσβαση,  δίνουν μεγάλα πλεονεκτήματα στην πόλη για την φιλοξενία αθλητικών αγώνων . Παράλληλα με την διεξαγωγή των αθλητικών αγώνων στην πόλη των  Αγίων Θεοδώρων η  διαμονή των αθλητών και συνοδών τους να γίνεται  σε ξενοδοχείο της πόλης , όπως η σίτιση τους στα καταστήματα μαζικής εστίασης της πόλης . Με αυτό τον τρόπο η διοργάνωση των αθλητικών αγώνων στην πόλη  πέρα από την δημοσιότητα που θα επιφέρουν στην πόλη θα μπορούν να συνεισφέρουν με ανταποδοτικό χαρακτήρα στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα .

Για την διαμονή τους αν  το τοπικό ξενοδοχείο των Αγίων Θεοδώρων λόγω πληρότητας αδυνατεί να καλύψει κατά την χρονική περίοδο τέλεσης των αγώνων την διαμονή τους , τότε η διαμονή τους να γίνεται σε ξενοδοχεία του Λουτρακίου. Ενδεικτικά:

  • Την διεξαγωγή θαλάσσιων αγώνων στο παραλιακό μέτωπο της πόλης που λόγω μεγάλου μήκους ακτογραμμής έχει  εναλλακτικές λύσεις για την επιλογή της τοποθεσίας που θα   φιλοξενήσει τους θαλάσσιους αγώνες  π.χ. κολύμβησης , κωπηλασίας , ιστιοπλοΐας
  • Την διεξαγωγή θερινών αγώνων μπάσκετ – τένις  – βόλεϊ στις ανοικτές εγκαταστάσεις στα “ Πευκάκια “. Όπου χρειάζεται συντήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων να γίνουν με την φροντίδα και τα έξοδα του Δήμου έγκαιρα χρονικά πριν την έναρξη της θερινής περιόδου .
  • Την διεξαγωγή αγώνων μοτοσυκλέτας ανωμάλου δρόμου στον ορεινό όγκο βόρεια της πόλης
  • Την διεξαγωγή στο κλειστό γήπεδο της πόλης διάφορων αγώνων τους χειμερινούς μήνες.

Στην  περσινή κατάθεση προτάσεων του Συλλόγου μας προς την τουριστική επιτροπή του Δήμου   για την τουριστική προβολή της πόληςείχαμε αναφερθεί στο να  διερευνηθεί το ενδεχόμενο να ξαναρθεί στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων το ράλλυ ΑκρόποληςΜας χαροποιεί το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί ότι θα ξαναγυρίσει το ράλλυ στην περιοχή .  Προτείνουμε λοιπόν πέρα από την φιλοξενία στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων τμημάτων της αγωνιστικής δραστηριότητας – αγωνιστικών διαδρομών , να γίνει προσπάθεια από το Δήμο με την κατάλληλη γνωστοποίηση προς το υφυπουργείο Αθλητισμού ,  τα τεχνικά συνεργεία και την διοργανώτρια αρχή του Ράλι ότι στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων μπορεί να φιλοξενηθεί  προσωπικό από τα συνεργεία των αποστολών στα ξενοδοχεία της πόλης     ( υπό λειτουργία και υπό ανακατασκευή ) και αντίστοιχα τις δυνατότητες της πόλης στον τομέα της μαζικής εστίασης ώστε να σιτιστούν .
Παράλληλα με την σημερινή ανακοίνωση της επιστροφής του «Ράλλυ Ακρόπολις » στην περιοχή μας ,  να θυμίσουμε … για όσους έχουν ξεχάσει  ή δεν το γνωρίζουν , οτι πρίν απο πολλά χρόνια , όταν είχε γίνει όλη η διεξαγωγή  του “Ράλλυ Ακρόπολις”  και το αγωνιστικό κομμάτι και η διαμονή ομάδων – αθλητών – τεχνικών συνεργείων,  στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων , είχε κινηθεί  τότε  άμεσα και έμμεσα όλη η τοπική οικονομία ! 

Η κάθε τεχνική ομάδα , είχε κλεισμένο και το δικό της εστιατόριο όπου γινόταν το ομαδικό γεύμα ή δείπνος .  Η τεχνική βάση – συνεργεία ήταν στην θέση που βρίσκεται σήμερα ο σταθμός του Προαστιακού Σιδηροδρόμου . Ακόμη η  σιδηροδρομική γραμμή ήταν υπό κατασκευή .  Το κέντρο τύπου , ήταν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου “Χανικιάν” .  Το ελικόπτερο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ-1 που έπαιρνε εναέρια τηλεοπτικά πλάνα, είχε προσγειωθεί στην αυλή του ξενοδοχείου “Χανικιάν” στην απέναντι πτέρυγα που είναι το συγκρότημα των κατοικιών . Επίσης ελικόπτερο που έπαιρνε εναέρια πλάνα από την διεξαγωγή του αγώνα στο βουνό ,  είχε προσγειωθεί στον χώρο του τότε γηπέδου ποδοσφαίρου ( εκεί είναι χτισμένο σήμερα το 2ο Δημοτικό της πόλης ).

Ευχή του Συλλόγου μας είναι η διεξαγωγή του “Ράλλυ Ακρόπολις” φέτος τον Σεπτέμβριο στην βορινή πλευρά της πόλης των Αγίων Θεοδώρων , στον ορεινό όγκο της  στα Γεράνεια   , να συνδυαστεί με τη παραμονή-διανυκτέρευση  και εστίαση των ομάδων συνεργείων , αθλητών , συνοδών , δημοσιογράφων , στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων , που θα έχει την ξενοδοχειακή υποδομή ενός ξενοδοχείου 3* και ενός ξενοδοχείου 5* και αρκετές ταβέρνες – εστιατόρια – καφετέριες .

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  &  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου: 

Νικόλαος Θεοδοσάκης

Αγ. Θεόδωροι 26 Μαρτίου 2021»

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ