Η εστίαση «ακροβατεί»  μεταξύ της επιβίωσης και του λουκέτου – Θέλουν να παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους  στον Πρωθυπουργό  

Η τελευταία ενημέρωση που διαβάσαμε σχετικά με την εστίαση και πότε θα ανοίξει ξανά, είναι πως αυτό θα γίνει μετά τον Μάρτιο, δηλαδή σε περίπου δύο μήνες από τώρα. Ο κλάδος όμως «ακροβατεί» μεταξύ της επιβίωσης και του κλεισίματος . Οι επιχειρηματίες έχουν φθάσει στα όριά τους  και δηλώνουν πως αν η κυβέρνηση δεν πάρει μέτρα στήριξης του κλάδου, τότε χιλιάδες επιχειρήσεις θα κλείσουν άμεσα, αφού όχι μόνο δεν εισπράττουν αλλά πρέπει να πληρώσουν εισφορές, εφορία και πάγια έξοδα. Σύμφωνα με όλους τους υπολογισμούς, τα μηνιαία έξοδα της μικρότερης επιχείρησης εστίασης, σε παύση λόγω πανδημίας, αγγίζουν τις 3.000 € .

Η μόνη ενίσχυση που έχουν πάρει είναι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή αλλά όπως λένε , αυτή θα πρέπει να επιστραφεί ενώ έχουν προκύψει και νέες υποχρεώσεις εν τω μεταξύ.

Μάλιστα σε μια κίνηση  απελπισίας αλλά μετά από αρκετή σκέψη, επαγγελματίες της εστίασης έχουν προγραμματίσει για τη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου να συγκεντρώσουν και να παραδώσουν   τα κλειδιά των μαγαζιών τους στο Μέγαρο Μαξίμου , θέλοντας να στείλουν το μήνυμα πως δεν αντέχουν άλλο με την κατάσταση αυτή.  Θέλουν, λένε , να τα παραλάβει, ο ίδιος ο πρωθυπουργός.  Σημειωτέον ότι η  πανδημία  έχει κλείσει τα μαγαζιά τους από τις 2 Νοεμβρίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ