“Η Ευρωστίνη στην Επανάσταση του 1821” – Δύο ξεχωριστές παραστάσεις από το Ν.Π.Δ..Δ “Ηλίας Κατσούλης”

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Ηλίας Κατσούλης» του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Θέατρο Σκιών του Στεφάνου Παπαγεωργίου και το μουσικό σύνολο ΟΡΤΣΑ σας παρουσιάζουν σε δύο ιδιαίτερες παραστάσεις το έργο με τίτλο: « Η Ευρωστίνη στην Επανάσταση του 1821». Τη Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 και ώρα 9:00 μ.μ. στο προαύλιο χώρο του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ζαχόλης θα δοθεί η πρώτη παράσταση ενώ τη Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021 και ώρα 9:00μ.μ. στη Κεντρική Πλατεία Δερβενίου θα δοθεί η δεύτερη παράσταση .

Ο Δήμος αναφέρει: «Πρόκειται για ένα πρωτότυπο ηρωϊκό-ιστορικό έργο των Νικολάου Μπούζα και Στεφάνου Παπαγεωργίου, ειδικά γραμμένο για Θέατρο Σκιών. Γράφτηκε ειδικά για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 θέλοντας να τονίσει τη συμμετοχή της Ευρωστίνης-Ζάχολης στον αγώνα για τη λευτεριά με αρχηγό τον Ζαχολίτη οπλαρχηγό, καπετάν Παναγιωτάκη Γεραρή».

Το έργο θα πλαισιώσει το μουσικό σύνολο ΟΡΤΣΑ με τους:

Σταύρου Πέτρο- κλαρίνο

Μπούζα Κυριακή- σαντούρι

Παπαγεωργίου Μαρία- κανονάκι

Μπούζα Νικόλαο- λαούτο

Το Ν.Π.Δ.Δ. « Ηλίας Κατσούλης», το Θέατρο Σκιών του Στέφανου Παπαγεωργίου και το μουσικό σύνολο ΟΡΤΣΑ σας προσκαλούν να περάσετε δύο όμορφες και συγκινητικές καλοκαιρινές βραδιές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ