Η ηλεκτρονική πλατφόρμα myDATA και το timologio μπαίνουν στη ζωή αυτοαπασχολούμενων & ελεύθερων επαγγελματιών από την 1η Νοεμβρίου

Ηλεκτρονικά θα κόβονται πλέον τα τιμολόγια από την 1η Νοεμβρίου 2021 . Αυτό ισχύει για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα myDATA θα είναι το “εργαλείο” τους. Πιο συγκεκριμμένα, όλα τα στοιχεία των τιμολογίων που εκδίδουν από τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα διαβιβάζονται υποχρεωτικά μέσω της πλατφόρμας στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι επαγγελματίες που έχουν τζίρο έως 50.000 ευρώ τον χρόνο μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή timologio που δημιούργησε και προσφέρει δωρεάν η ΑΑΔΕ.

Για τη διαβίβαση των παραστατικών μπορεί να γίνει δωρεάν χρήση ειδικής φόρμας καταχώρισης της εφαρμογής των ηλεκτρονικών βιβλίων, που είναι προσβάσιμη μέσω του διαδικτυακού τόπου της ΑΑΔΕ, για τους υποχρέους που (διαζευκτικά): α) τα ετήσια ακαθάριστα έσοδά τους δεν υπερβαίνουν το ύψος των 50.000 ευρώ ή β) εκδίδουν έως και 50 τιμολόγια πώλησης ετησίως.
Οσοι έχουν ετήσια ακαθάριστα έσοδα άνω των 50.000 ευρώ και εκδίδουν άνω των 50 τιμολογίων παροχής υπηρεσιών ετησίως οφείλουν να διαβιβάζουν στην ΑΑΔΕ τα εκδιδόμενα παραστατικά μέσω των ειδικών εφαρμογών που διατίθενται στο εμπόριο ή χρησιμοποιούν τα λογιστικά γραφεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ