Η Κορινθία στην ατζέντα των θεμάτων του  Περιφερειάρχη στη συνάντηση με τους  Υπουργούς Κ. Καραμανλή, Μ. Βορίδη και Λ. Μενδώνη

Η Κορινθία δεν θα μπορούσε να λείπει από την ατζέντα του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στις σημερινές συναντήσεις του με τους Υπουργούς Κώστα Καραμανλή, Μάκη Βορίδη και Λίνα Μενδώνη .

Με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών

Συγκεκριμμένα με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, ο κος Νίκας έθεσε σημαντικά έργα που αφορούν σε υποδομές της Περιφέρειας Πελοποννήσου . Ειδικότερα, τα θέματα που  αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ήταν:

  1. Τα έργα προστασίας του  Ισθμού.
  2. Η αντιδιαβρωτική προστασία Κορινθιακού κόλπου.
  3. Η μετρική σιδηροδροµική γραµµή Κόρινθος – Δερβένι.

Εξ άλλου, ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας έθεσε στον Υπουργό τις προτάσεις της Περιφέρειας για τα προς ένταξη έργα, στο Ταμείο Ανάκαµψης, στο Επιχειρησιακό Σχέδιο Μεταφορών, καθώς και στο Επιχειρησιακό Σχέδιο Υποδομών.

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στη συνάντηση με τον κ. Μάκη Βορίδη  συζήτησαν για : α) συνεργασία Υπουργείου Περιφέρειας για εκπόνηση προκαταρκτικής μελέτης και φακέλου έργου για την διαγωνιστική διαδικασία των μελετών στα αρδευτικά έργα Ασωπού και β) να προχωρήσει άμεσα η χρηματοδότηση και η δημοπράτηση των αρδευτικών έργων στη Στυμφαλία

Με την Υπουργό Πολιτισμού

Τέλος στη συνάντηση με την κ. Μενδώνη  υπογράφηκαν τρεις νέες προγραμματικές συμβάσεις πολιτισμικής ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισμού 149.800 ευρώ.

Οι συμβάσεις αυτές αφορούν α) στην αποκατάσταση των όψεων του ναού της Αγίας Τριάδας στο Βασιλικό του Δήμου Σικυωνίων, β) στην επισκευή της στέγης του κτηρίου Καθηγητή Δημητρακόπουλου στην Καρύταινα, καθώς και γ) στη δημιουργία υποδομών υγιεινής και αποθηκευτικών χώρων στον αρχαιολογικό χώρο του σταδίου Νεμέας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ