“Η Μητέρα και η αναγέννηση της ανθρωπότητας”

Επίκαιρο άρθρο για την γιορτή της Μητέρας: “Η Μητέρα και η αναγέννηση της ανθρωπότητας” από την Ιωάννα Μαρή, επίτ. Σύμβουλο Επικρατείας, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής 

«Η Γυναίκα, είναι Μητέρα της ανθρωπότητας» «Μόνον έθνη με ικανές Μητέρες ευδοκιμούν» (Goethe)

«Ανατρέφοντας μια κόρη, είναι σαν να ανατρέφεις ολόκληρη κοινωνία» (Michelet)

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον μας: δηλαδή μπορούν  να μας φέρουν ένα καλύτερο λαμπρό μέλλον στην κοινωνία μας, στην ανθρωπότητα, υπό τον όρο βέβαια ότι θα τα αναθρέψουμε σωστά. Και «σωστά» σημαίνει πρωτίστως ότι θα τους έχουμε δώσει γερά θεμέλια, για να έχουν υγεία στο σώμα και καλό χαρακτήρα, χαρίσματα, δημιουργικότητα και πνευματικές αξίες στην ψυχή και στο πνεύμα.  Γι’ αυτό οι σοφοί μας πρόγονοι έλεγαν ότι «η αρχή κάθε πολιτείας είναι η ανατροφή των παιδιών» = «αρχή Πολιτείας απάσης παίδων τροφή!». «Σ’όλα τα έργα σημασία έχει πώς γίνεται η αρχή… Στην οικοδομική τέχνη, σημασία έχει η θέση των θεμελίων, … και στην τεκνογονία, …η αρχή της ζωής…» εξηγεί ο Πυθαγόρας

Η δημιουργία απογόνων «πρέπει να γίνεται με σεβασμό των ορθών νόμων», δηλ. με «σύμπραξη της σωφροσύνης και της οσιότητας» και ότι «αυτή είναι η αιτία της βιαιότητας πολλών ανθρώπων, ότι από τους πολλούς επιχειρείται η τεκνοποιία με κτηνώδη και αλόγιστο τρόπο» (επίσης και Ιαμβλίχου, Πυθαγορικός βίος, 208 επ.).

«Οι γυναίκες, στην διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, έπρεπε ιδιαίτερα να προσέχουν, … να τιμούν την εγκυμοσύνη τους, να είναι ήρεμες, χαρούμενες,  ευδιάθετες,  χωρίς λύπες» (Ζ’ 792).  Πλάτωνος νόμοι .

Σύμφωνη σ’αυτό είναι και η Επιστήμη των τελευταίων  50 ετών, κατά την οποία, σ’αυτήν την προγεννητική περίοδο από την σύλληψη ως την γέννηση χτίζονται τα θεμέλια της υγείας, της ψυχικής ισορροπίας αλλά και των πνευματικών αξιών του ανθρώπου, ( ή δυστυχώς και το αντίθετο, (Επιγενετική: το περιβάλλον ενεργοποιεί τα γονίδια- η εγκυμοσύνη: το πρώτο περιβάλλον- Μνήμη κυττάρου: σκέψεις, ιδέες, συναισθήματα της εγκύου εγγράφονται στα κύτταρα του εμβρύου και προγραμματίζουν τον ενήλικο βίο ) και τούτο ανάλογα με την φυσική,  και ψυχική ζωή της εγκύου. Και πώς η μητέρα θα δώσει γερά θεμέλια στα κυοφορούμενα παιδιά της;  Δίνοντάς τους την απόλυτη αποδοχή και αγάπη της, και εκφράζοντάς του τις ευχές της να γίνει ένας άνθρωπος άξιος, δημιουργικός για την κοινωνία όπου  θα ζήσει, με ευφυΐα, σοφία, αγάπη, ικανότητα ειρήνης, εντιμότητας, δικαιοσύνης. Όλα θα εγγραφούν στην κυτταρική του μνήμη και θα επιδράσουν ευνοϊκά στην συνέχεια της ζωής του.

Έτσι θεωρεί και η θρησκεία μας: «Η μητέρα παιδαγωγεί το παιδί από την μήτρα της με τα ψυχικά της βιώματα», εξηγεί στις μητέρες και ο Άγιος Πορφύριος, Παϊσιος, ο  Μητροπολίτης Χίου Παντελεήμων Φωστίνης και σειρά αγίων μορφών και συγχρόνων παιδαγωγών και φιλοσόφων.

Όλα σημαίνουν ότι πρέπει να αποφασίσουμε, να  ενημερώσουμε,  ως κοινωνία να ασχοληθούμε, με τις μητέρες εγκύους, πριν μάλιστα από την εγκυμοσύνη τους! «Για να αναστραφεί η αξιακή κρίση πρώτο μέλημα είναι η σωστή ενημέρωση των γονέων, ξεκινώντας από την γυναίκα που αποφασίζει να γίνει μητέρα, πριν ακόμα μείνει έγκυος» . «Για την πρόοδο της οικονομίας είναι ανάγκη η χώρα να επενδύσει στην παιδεία, αρχίζοντας από την  εγκυμοσύνη, με βάση την αποδεδειγμένα τεράστια σημασία της εμβρυϊκής ζωής στην μετέπειτα ψυχική και πνευματική υγεία ενός ανθρώπου»    «Η επένδυση στην εγκυμοσύνη και προσχολική ηλικία είναι εκ των ων ουκ άνευ μιας κοινωνίας». Γεώργιος Χρούσος, Ομ.καθ. Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας, Παν/μίου Αθηνών.

Αντί να δίνουμε υπέρογκες δαπάνες για νοσοκομεία, φυλακές, αναμορφωτήρια, μπορούμε να δημιουργήσουμε σε κάθε πόλη ένα υπέροχο πάρκο με υπέροχα δένδρα και λουλούδια, αγάλματα και αναγνωστήριο, όπου μέλλουσες μητέρες θα μπορούν να περνούν την ώρα τους, ακόμη και την ημέρα τους,  διαβάζοντας ποίηση και αισιόδοξα αναγνώσματα, ακούγοντας κατάλληλη μουσική και περπατώντας και επικοινωνώντας μεταξύ τους. Θα μαθαίνουν εκεί από ειδικούς πώς να τρέφονται, πώς να ζουν και τι αγάπη και πνευματική τροφή να προσφέρουν στο διαπλασσόμενο παιδάκι τους., ώστε να γίνει σπουδαίος άνθρωπος.

Τιμώντας έτσι μια Κυβέρνηση την Μητέρα, Μορφοποιό της Νέας Γενιάς, θα βοηθήσει την χώρα μας να δώσει, μέσα από τις μέλλουσες μητέρες της, την καλύτερη αγωγή στα παιδιά της, μελλοντικούς πολίτες, και επομένως θα οδηγήσει τον τόπο μας σε μια αναγέννηση  τόσο μεγάλη, όση ακόμη δεν μπορούμε καν να φαντασθούμε… Κι αυτή η αναγέννηση θα φέρει στον πολίτη Καλύτερη Υγεία και  Δημιουργίες, Επιστήμη, Τέχνη, Ειρήνη στην Χώρα, Οικονομική και πολιτιστική άνθιση και αναγέννηση!

Ας το έχουν υπ’όψιν τους οι σημερινοί πολιτικοί, υποψήφιοι της τύχης της Χώρας μας, ας ξέρουν ότι συνεργαζόμενοι με την Φύση, που έπλασε την Μητέρα  Μορφοποιό Δύναμη της Νέας Ζωής, δίνοντάς της τις δυνατότητες για εννέα μήνες εγκυμοσύνης Χαράς και ενημέρωσης, και ευεργετώντας με απλούστατα μέσα την Γυναίκα, υποψήφια Μητέρα, μπορούν να ευεργετήσουν κάθε σπιτικό, κάθε οικογένεια… Και προπαντός, μπορούν να βοηθήσουν τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα μας να ξαναζήσει την Σοφία, το Κάλλος, την Αρετή, τον Πολιτισμό  και την Δύναμη καθοδήγησης των αρχαίων μας προγόνων!   Κι αυτό είναι απλό… διότι για όλα τα επιτεύγματα τον άνθρωπο πρέπει να αναζητήσουμε: «μέτρον άνθρωπος»!

« Η μύηση της γυναίκας στον μητρικό ρόλο κατά την ελληνική αρχαιότητα, οδηγούσε σε μια βαθιά συνειδητοποίηση και μπορεί να θεωρηθεί ως η αληθινή αιτία της ομορφιάς της φυλής, της ευρωστίας των γενεών, της  γέννησης τόσων φιλοσόφων, επιστημόνων, καλλιτεχνών, πολιτικών … σπουδαίων ανθρώπων». Edouard Schuré

 Αν κάθε άνθρωπος, κατά το δυνατόν, γεννιέται υγιής, χαρισματικός  και δημιουργικός, ως ευλόγως, σταματούν σε μεγάλο βαθμό, οι ανισότητες. Όλοι μπορούν να βρουν στην κοινωνία την θέση τους και να μεγαλουργήσουν. Είναι το πρώτο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, το να γεννηθεί υγιής και χαρισματικός!

Όλα τα οφείλουμε στη Μητέρα! Ας την τιμήσουμε, σεβόμενοι την τεράστια πολιτιστική δύναμή της!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ