Η Νεμέα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Αντιπεριφερειαρχών Αθηνάς Κόρκα και Χάρη Βυτινιώτη – Ποιά θέματα του δήμου συζήτησαν με τον Δήμαρχο Κ. Φρούσιο

Την Μονή Παναγίας Βράχων στη Νεμέα επισκέφθηκαν την περασμένη Παρασκευή 18 Ιανουαρίου οι Αντιπεριφερειάρχες Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα και Υποδομών Αργολίδας – Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης, συνοδευόμενοι από τον μητροπολίτη Κορινθίας Διονύσιο. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος καθώς και εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας. Σκοπός της επίσκεψης  ήταν η αναβάθμιση του ιστορικού αυτού μνημείου στο οποίο έγιναν παρεμβάσεις από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013, στις οποίες όμως δεν συμπεριελήφθη η αποκατάσταση στο Αρχονταρίκι, όπως αναφέρει η Περιφέρεια, η οποία κάνει γνωστό πως μετά τις ανάλογες μελέτες υπάρχει η πρόθεση να στερεωθεί και να αναδειχτεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους προαναφερθέντες φορείς.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί συνάντηση εργασίας των δύο αντιπεριφερειαρχών, στο Δημαρχείο Νεμέας, με το δήμαρχο Κώστα Φρούσιο σχετικά με τα έργα που πρόκειται να εκτελεσθούν, σε σχέση με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου όπως:

  • Η κατασκευή αποδυτήριων στο Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας(εν όψει της Νεμεάδας)
  • Ο κόμβος προς τον Αρχαιολογικό χώρο και Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας με προϋπολογισμό 361.000 ευρώ.
  • Η άρση επικινδυνότητας κατολισθήσεων στον αυτοκινητόδρομο, στην έξοδο προς Αρχαία Νεμέα, με προϋπολογισμό 295.000 ευρώ.
  • Τα οδικά έργα τα ενταγμένα και εγκεκριμένα ήδη, α) Κούτσι – Στιμάγκα, Νεμέα – Ψάρι – Σκοτεινή, β) βελτίωση και συντήρηση του δρόμου Νεμέα – Κρυονέρι στον παλαιό επαρχιακό δρόμο και γ) μελέτη του μεγάλου έργου Νεμέα – Φράγμα Ασωπού (παραποτάμιου) – Κιάτο

Τέλος οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες ενημερώθηκαν σχετικά με τα αρδευτικά έργα του δήμου καθώς και την αγροτική οδοποιία, την ανάπλαση του κεντρικού δρόμου της Νεμέας και τις προτάσεις για έργα Πολιτισμού που μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ