Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να διαθέσει  έκταση για την δημιουργία ενός μεγάλου ποδηλατόδρομου που θα ξεκινά από τον Μαραθώνα και θα καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία

Η ιδέα της δημιουργίας ενός ποδηλατόδομου, ο οποίος ξεκινώντας από τον Μαραθώνα και διασχίζοντας τις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας θα καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία συζήτησαν οι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου , Αττικής και Δυτικής Ελλάδος με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών  σήμερα το πρωϊ στην Αθήνα.

Οι κ.κ Νίκας, Πατούλης και Φαρμάκης , αντίστοιχα, συζήτησαν για αρκετή ώρα  με τον κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Όπως τονίστηκε και έκανε γνωστό η Π.Π,  οι πιστώσεις που διακινούνται διεθνώς για την ποδηλασία και τον ποδηλατικό τουρισμό ξεπερνούν τα 600 δισ. ευρώ και θα πρέπει ως εκ τούτου να διεκδικηθεί μέρος τους από τις τρεις Περιφέρειες.

Στη συνάντηση, την πέμπτη που πραγματοποιείται για το συγκεκριμένο αντικείμενο, υπήρξε -όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου- συμφωνία επί της αρχής του εν λόγω πρότζεκτ, ενώ εξετάστηκε και η δυνατότητα οικονομικής συμμετοχής σε αυτό από τις τρεις Περιφέρειες.

Όπως  τόνισε ο κος Νίκας : «Θα πρέπει να εξεταστεί η όδευση του ποδηλατόδρομου, προφανώς εκτός αυτοκινητοδρόμων, είτε με την επιλογή δευτερεύοντος δικτύου ή και χάραξη νέας διαδρομής»

Ο Περιφερειάρχης, όπως αναφέρει η Περιφέρεια, πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της διευκόλυνσης υλοποίησης της συγκεκριμένης ιδέας προτίθεται να διαθέσει την περιοχή που της παραχώρησε η ΓΑΙΑΟΣΕ εκατέρωθεν της μη χρησιμοποιούμενης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ